02 / 05 / 2024

Kurtuluş Caddesi'nde yıkılması yasak binada daire yıkıldı!

 Kurtuluş Caddesi'nde yıkılması yasak binada daire yıkıldı!

2006 yılında kültür varlığı ilan edilen Kurtuluş Caddesi 173. numaralı apartmana çivi çakmak bile yasakken, çatı katındaki 50 metrekarelik daire yıkılarak yerine dubleks daire inşa edilmeye başlandı...




Apartman sakinlerinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne yaptığı başvuru sonucu gönderilen yazıda, şikâyet üzerine inceleme yapıldığını, herhangi bir yasal izin ve güvenlik önlemi almaksızın inşaat faaliyetlerinin devam ettiği belirtildi. Yazıda, bina önündeki inşaat malzemelerinin vinçle yukarı taşındığı, ayrıca apartman sakinlerinin evlerinde inşaat sebebiyle zararlar oluştuğu kaydedildi.


İnşaatın sahibi, eski Şişli Belediyesi çalışanı Ersin Şavkın’ın apartman sakinleriyle kavga ettiği ve her koşulda evi yapıp kendisinin oturacağını söylediği iddia edildi. İddialar üzerine konuşan Şavkın, kendisine tuhaf tuhaf iftiralar atıldığını ileri sürerek, “Kendi tadilatımı yapmak için satın aldığım emlakçı arkadaşla konuşup anlaştım. Ev değil, tadilat yapıyorum. Kültür ve Turizm Bakan- lığı’nın kararını bilmiyorum. İzin alması gerekli bir şey vardır. Alındı mı alınmadı mı bilmiyorum. Durdurulduğunu duydum” dedi.

Ersin Şavkın’ın iddialarını yalanlayan apartman sakinleri, şikâyetin ardından 1.5 ay geçmesine ve yasal uyarılara rağmen inşaat çalışmalarının olanca hızıyla devam ettiğini belirttiler. 

Habertürk


Geri Dön