29 / 04 / 2024

Kurulması planlanan 15 Temmuz Üniversitesi meclis gündeminde!

Kurulması planlanan 15 Temmuz Üniversitesi meclis gündeminde!

Hacettepe Üniversitesinin bazı bölümlerinin yeni kurulacak bir üniversiteye devredileceği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Emir, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  Ankara  Milletvekili Murat Emir, Hacettepe Üniversitesinin bazı bölümlerinin yeni kurulacak bir üniversiteye devredileceği iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Emir, sorusunun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlandırılmasını istedi.    

CHP'li Emir, ''Hacattepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü'nün 15 Temmuz Üniversitesi olacağı iddiası kamuoyuna yansımıştır. Hacattepe Üniversitesi öğrencileri iddia karşısında öğrenci toplulukları adına yazılı bir açıklama yayınlanmış, böyle bir iddianın dahi kabul edilmyeceğini belirterek üniversitelerin bütünlüklü yapısının bozulmasına izin vermeyeceklerini ifade etmişlerdir. Aynı açıklamada üniversite rektörlüğü başta olmak üzere yetkili kurumlardan açıklama beklediklerini ifade etmişlerdir'' diye konuştu.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir'in soruları:
1- Kamuoyuna yansıdığı üzere 15 Temmuz isimli bir üniversite kurulacağı ve Hacattepe'nin Beytepe Kampüsü'ndeki bölümlerin bu üniversiteye devredileceği iddiası doğru mudur?
2- Hacattepe Üniversitesi'nin Edebiyat, Eğitim, Fen, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimleri İletişim, Mühendislik, Güzel Sanatlar, Spor Bilimleri Fakülteleri Beytepe yerleşkesinde bulunmaktadır. Hacattepe Üniversitesi'nin bu bölümlerinin kapatılarak Ankara'da 15 Temmuz Üniversitesi kurulmak suretiyle, bu üniversiteye bağlanmasından nasıl bir fayda umulmaktadır?
3- 8 Temmuz 1967 tarih ve 892 sayılı Kanun'la üniversite haline getirilmiş Hacattepe'nin Türkiye ve dünyanın sayılı akademik ve bilim yuvalarından biri olduğu göz önüne alındığında, üniversitesinin önemli bölümleri neden Hacattepe bünyesinden çıkarılmak istenmektedir?
4- Pek çok öğrencinin Hacattepe Üniversitesi'nin ilgili bölümlerini mezun olduklarında iş bulma konusunda avantaj olarak gördükleri için seçtikleri gerçeği ışığında, öğrencilerin yaşayacağı mağduriyetin nasıl giderilmesi planlanmaktadır?


Geri Dön