01 / 05 / 2024

Kurumlar vergisinde beyanname verme dönemi başladı!

Kurumlar vergisinde beyanname verme dönemi başladı!

Kurumlar vergisi mükelleflerinin 2023 yılı hesap dönemine ait olan beyanname verme dönemi başladığı duyuruldu.



Yapılan açıklamada, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), kurumlar vergisi mükelleflerinin 2023 senesi hesap dönemine ait olan beyanname verme sürecinin başladığını ifade etti.

Başkanlığın internet sitesinde yer alan ve açıklanan duyuru kapsamında , mükellefler, 2023 hesap dönemine ilişkin kurumlar vergisi beyannamelerini, 30 Nisan 2024'e kadar Dijital Vergi Dairesi (https://dijital.gib.gov.tr/portal/login) üzerinden elektronik ortamda verebileceği belirtildi.

Tahakkuk eden kurumlar vergisi ödemeleri de söz konusu dönemde Dijital Vergi Dairesi'nden veya GİB Mobil uygulaması üzerinden anlaşmalı banka/kredi kartları aracılığı ile de yapılabilecek.

Öte yandan, mükellefler, ayrıca ödemelerini anlaşmalı bankaların şubelerinden, alternatif ödeme kanallarından (internet, telefon ve mobil bankacılık) ve PTT iş yerlerinden gerçekleştirebilecekler.

Kurumlar vergisinde beyanname verme dönemi başladı!

KURUMLAR VERGİSİ NELERDİR?

Buna göre gerçekleşecek olan kurumlar vergisi bir kurumun bir sene içerisinde elde ettiği kazançtan alınan vergiye verilen isimdir. Sadece yasal olarak kurum statüsünde yer alanlar bu vergiyi ödemekle yükümlüdür. Şahıs şirketi olmayan şirketler kurumlar vergisi ödemelidir. Şahıs şirketleri kurumlar vergisi ödemek zorunda değildir.

KURUMLAR VERGİSİ KİMLERE VERİLİR?

Kurumlar vergisi hakkında merak edilen bir detayda kimlere verileceğidir.  Buna göre, Kanunun 1 inci maddesinde yer alan kurumlarca elde edilen kurum kazançlarıdır.  Öte yandan , sermaye firmaları ve kooperatifler ile birlikte iktisadi kamu kuruluşları, dernek veya vakıflara ait iktisadi işletmeler ile iş ortaklıklarının kazançları kurumlar vergisine tabidir.

Bunu yapmayan ev sahibi de kiracı da 3 bin TL ceza ödüyor! Vergi uzmanı tek tek açıkladı!

Konut piyasasında seçimden sonra bunlar olacak! Kulis bilgileri sızdı: Kira takibi, 3'ten fazla evi olana vergi...

Türkiye'nin gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri açıklandı...

Vergilerdeki istisna ve muafiyetlere ilişkin düğmeye basıldı! Gelir ve kurumlar vergisi artacak mı? 


Geri Dön