Genel

Kuşadası Limanı'ndaki yıkım gerekçeleri iptal edildi!

Global Liman İşletmeleri CEO'su Saygın Narin, Kuşadası Kruvaziyer ve Koltuk Limanı’nndaki nazım imar ve uygulama imar planının Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından onaylandığını belirtti

Global Liman İşletmeleri CEO'su Saygın Narin, Kuşadası Kruvaziyer ve Koltuk Limanı’na ilişkin nazım imar ve uygulama imar planının Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından 28 Ekim 2010 tarihi itibariyle onaylandığını belirterek, "Ekim ayındaki onaylamada Kuşadası Kruvaziyer ve Koltuk Limanı'na ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planları, ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarına sunuldu. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın koordinatörlüğünde tüm ilgili kurum ve kuruluşların 'olur' görüşü dikkate alınarak hazırlanan ve onaylanan planla birlikte Kuşadası Belediyesi’nin limandaki işletmelere ilişkin ruhsat iptali ve yıkım gerekçeleri ortadan kalktı. Böylece bir süredir kamuoyunda Kuşadası Limanı’ndaki işletmelerin yıkılıp yıkılmayacağına ilişkin devam eden tartışmalar son bulmuştur" diye konuştu.

1 milyon kruvaziyer yolcu hedefi
Gelişmeler üzerine Kuşadası Yolcu ve Koltuk Limanı’nı işleten Ege Liman İşletmeleri A.Ş.'nin onaylanan yeni imar planı kapsamında liman tesislerine yeniden yapı ruhsatı düzenlenmesi için 8 Kasım 2010 tarihinde Kuşadası Belediyesi’ne başvurusunu yaptığının altını çizen Narin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçmişten bu yana tüm girişimlerini hukuka uygun ve toplumsal duyarlılıkları dikkate alarak özenle yürüten Kuşadası Limanı, yapacağı yeni yatırımlarla kruvaziyer turizmi alanında ülkemiz ve Kuşadası’nı en iyi şekilde temsil etmeye devam edecektir. En kısa zamanda başlayacak yeni yatırımlarla yılda 1 milyon kruvaziyer yolcusu hedeflenmektedir."

YENİ PLAN İÇİN EYLEM KARARI
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın Kuşadası Limanı'yla ilgili hazırladığı yeni imar planına karşı, belediyenin çağrısıyla oluşturulan güçbirliği eylem kararı aldı.

Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda Belediye Başkanı Esat Altungün, imar planı Aydın 1'inci İdare Mahkemesi, inşaat ruhsatları ise Kuşadası Belediyesi tarafından iptal edilen limandaki 56 işyerinin yasal hale getirilmesi ve balıkçı barınağının doldurulup, kruvaziyer gemilerinin yanaşması için üçüncü iskele yapılmasını içeren planının onaylanıp gönderilmesinin Kuşadalıları harekete geçirdiğinin altını çizdi. Tüm yasal haklarını kullanacaklarını, bu konuda tüm Aydın milletvekillerinden yardım isteyeceklerini ifade eden Altungün, şöyle konuştu: “Kuşadası'nın turizm girdisinin yüzde 100'üne el koymaya çalışan bir mantık var. Yasal adımları belirlemek üzere mecliste grubu bulunan tüm siyasi partilerden birer temsilci, meslek odaları, siyasi partiler ve STK temsilcilerinin katılımıyla cuma günü yol haritası hazırlayacağız. İhtiyaç duyarsak onbinlerle yürüyeceğiz. İhtiyaç duyarsak kavgadan korkmayız” dedi.