29 / 04 / 2024

Kuşadası Özgecan Aslan Parkı'nın projesi hazır!

Kuşadası Özgecan Aslan Parkı'nın projesi hazır!

Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından projelendirilen Özgecan Aslan Parkı’nda çocuk oyun alanı, basket sahası, spor aletleri ve dinlenme mekânları yer alacak.




Geçtiğimiz yıl Mersin’de 2 erkek tarafından uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Özgecan Aslan’ın ismi Kuşadası’nda yaşayacak. Kuşadası Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısında alınan karar doğrultusunda Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından parkın projelendirme çalışması tamamlandı.


Özgecan Aslan Parkı, Hacıfeyzullah Mahallesi Altınkaynak Caddesi’nde yer alan 3 bin 664 metrekarelik yeşil alan üzerine kurulacak. Kuşadası’nın ekolojik yapısına uygun bitki çeşitleri ile oluşturulan peyzaj projesi doğrultusunda yapılacak olan parkta 235 metrekarelik çocuk oyun alanı, 55 metrekarelik kum havuzu, 162 metrekarelik tekli basket sahası, 94 metrekarelik spor aletleri alanı ve dinlenme mekânları bulunacak. Parkta yer alacak çocuk oyun alanı, basket sahası ve spor aletleri alanı sentetik zeminli olması ile fark yaratacak.



Kuşadası Belediyesi



Geri Dön