28 / 04 / 2024

Kuşadası Özgecan Aslan Parkı açıldı!

Kuşadası Özgecan Aslan Parkı açıldı!

Kuşadası Belediyesince, Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın adını taşıyan park hizmete açıldı.



Özgecan Aslan'ın babası Mehmet Aslan, Hacıfeyzullah Mahallesi Altınkaynak Caddesi'ndeki parkın açılışında yaptığı konuşmada, kızının artık kadınların verdiği mücadelenin sembolü haline geldiğini söyledi. 


Kadınların uğradığı saldırılar hakkında çok ciddi düşünülmesi gerektiğini dile getiren Aslan, "Düşünmesi gerekenler, ya yeteri kadar sevmiyor ya yeteri kadar inanmıyor ya da yeteri kadar düşünmüyorlar. Sevindirici olan artık hakimler bu tür olaylarda en ağır cezayı veriyor, cezalarda iyi hal indirimi yapılmıyor" dedi. 


Kızının adının parkla yaşayacağını aktaran Aslan, "Benim Özgecanım, bizim Özgecanımız, her evin kızı olmuş. Her evin kızı da benim kızımdır. Bu dünyayı bundan sonra cennet haline getirecek birileri varsa onlar da kadınlardır" diye konuştu. 



Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı da barış, sevgi ve kardeşliğin yerini savaş, nefret ve şiddetin aldığını ifade etti. 


Türkiye'de kadına yönelik şiddetin artarak sürdüğünü belirten Kayalı, "Neredeyse her gün televizyonlarda öldürülen bir kadının, bir genç kızımızın yarım kalmış öyküsünü duyuyor ve izliyoruz. Türkiye'de son 12 yılda 5 bine yakın kadının cinayete kurban gittiğini düşündüğümüzde kadına yönelik şiddetin varlığı açıkça ortaya çıkıyor" dedi. 


Kadına yönelik şiddetin en üzücü örneklerinden birinin de Mersin'in Tarsus ilçesinde yaşandığını belirten Kayalı, parka "mücadelenin simgesi" haline gelen Özgecan Aslan adını Meclis kararıyla verdiklerini söyledi. 


Konuşmaların ardından çok sayıda kadının katılımıyla Özgecan Aslan Parkı'nın açılışı gerçekleştirildi.


AA



Geri Dön