Genel

Kuşadası'nda icradan 1 milyon 426 bin TL'ye satılık tarla!

Kuşadası İzale-i Şuyu Satış Memurluğu, Aydın İli, Kuşadası İlçesi, Güzelçamlı Köyü, Acı Çeşme Mevkii, 1912 parsede yer alan 14 bin 260 metrekare tarla vasıflı taşınmazı satışa sunuyor. Tarlanın tahmini bedeli 1 milyon 426 bin TL

Kuşadası İzale-i Şuyu Satış Memurluğu tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. KUŞADASI İZALE-İ ŞUYU SATIŞ MEMURLUĞU'NDAN GAYRİMENKUL AÇIK ARTIRMA İLANI

DOSYA NO: 2010/2-Satış

(Satılmasına karar verilen Gayrimenkullerin Cinsi, Kıymeti, Adedi, Evsafı)

GAYRİMENKULUN TAPU, KAYDI VE EVSAFI:
Aydın ili, Kuşadası ilçesi, Güzelçamlı köyü, Acı çeşme mevkiinde kain, 1912 parsel S sayılı, 14.260,Ö0.m2 yüzölçümlü, TARLA ana taşınmaz nitelikli, Cilt: 18, sayfa: 1904'de kayıtlıdır.

Taşınmaz, Güzelçamlı beldesi sınırları içerisinde yer almakta, Davutlar Güzelçamlı karayolunun, Güzelçamlı istikametine göre yolun yaklaşık 400. metre dağ tarafında) bulunmaktadır.  Denize yaklaşık kuş uçuşu  1700 metredir.  Güzelçamlı  belde merkezine 2400 metre mesafededir. Çevresi tarımsal nitelikte arazilerle çevrili, parsellerin bir çoğunda da yapılaşma başlamıştır. Ulaşımı kolaydır. Güney sınırı boyunca yol mevcuttur. Taşınmaz ve çevresindeki parseller Güzelçamlı Beldesi 1000 ölçekli uygulama imar planı içerisindedir. Bu plana göre taşınmaz Taks:0.20 Kaks:0.40 2 kat konut alanı içerisinde kalmaktadır. Tamamına yakınında panaromik deniz manzarası mevcuttur. Arazi iki kademe halindedir. Kuzey sınır tarafı yaklaşık kot olarak yol kenarındaki kısımdan 1-1,5 metre yüksektir. Taşınmaz konum itibariyle talep görür nitelikle, alım satımı imkanı yüksek yerlerdendir. Toprak yapısı killi-tınlı i bünyede orta derinlikte, bitki besleme, su tutma ve verim kabiliyeti normaldir. Meyil durumu ise ağırlıklı olarak düz, kısmen hafif meyillidir. Taşınmazın güney sınırındaki yoldan itibaren yaklaşık 3/5'i hububat ekili olup, bu kısımdan sonra kalan 2/5 lik kısım arasında kot farkı oluşmakta ve bu arada muhtelif yaşlarda 10 adet delice zeytin ağacı ve ağırlıklı olarak çalı formunda fundal bitkiler bulunmaktadır. Ayrıca bilirkişilerce raporlarında, Dosya içerisindeki hesaplamalara göre ve imar planına kamuya terkler yapıldıktan sonra geriye 9.203,34.m2 imarlı arsa alanı kalacağı belirtilmiştir.»Taşınmazın belde içerisindeki konumu, denize mesafesi, manzarası, alım-satım kolaylığı, günün ekonomik koşulları, çevre rayiç değerleri, kamuya terklerden sonra kalan arsa miktarı, imar durumu dikkate alınarak ve kıymet! takdirine yapılan itiraz üzerine yeniden belirlenen değere ve mahkemece kesirli olarak verilen karara göre taşınmazın DEĞERİ: 1.426.000,00TL olarak belirlenmiştir., Güzelçamlı Belediye Başkanlığından alınan 31.03.2010 tarihli imar durumu yazısına göre: Zemin katta %20'yi geçmemek şartı ile, 2 kat toplam %40 imarlı olarak bildirimde bulunulmuştur.
İMAR DURUMU: Güzelçamlı Belediye Başkanlığından alınan 31.03.2010 tarihli imaj durumu yazısına göre: Zemin katta %20'yi geçmemek şartı ile, 2 kat, toplam %40 imarlı olduğu bildirimde bulunulmuştur.

MUAMMEN BEDELİ: 1.426.000,00-TL

SATIŞ ŞARTLARI: 1-Birinci açık artırma 13/05/2011-CUMA günü Saat: 13.30-13.40 arasında, Kuşadası Adalet Sarayı İkinci kat MEZAT salonu 202 nolu ODA'da açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış ve paylaştırma giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedele alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla, 23/05/2011 PAZARTESİ günü Saat: 13.30-13.40 saatleri arasında Kuşadası Adalet Sarayı İkinci kat MEZAT Salonu 202 nolu odada ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen bedelin %40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına, rüçhanı olan alacaklarının toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-Artırmaya iştirak edeceklerin,4ahmin edilen kıymetin yüzde 20'si nispetinde Türk Lirası peşin para veya bu miktar kadar milli bir bankanın, dosya bilgilerini haiz

KESİN ve SURESİZ ibaresini taşıyan teminat mektubunu vermeler lazımdır. İhaleye iştirak edeceklerden hissedar olanlardan hissesi teminatı karşılamadığında FARK TEMİNATI dosyaya bloke edeceklerdir. Satış peşin para iledir. Alıcıya istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. 1/2 nispetinde Tapu alım harcı, Binde 4,95 oranında ihale damga vergisi ile şartnamede belirtilen % 18-K.D.V. oranları alıcıya) aittir. Birikmiş vergiler, Tellaliye, Karar harcı, Varsa Veraset intikal ve Emlak vergi borçları ile, Yargılama ve Satış memurluğu masrafları, Avukatlık ücretleri, Bilirkişi ücretleri, hissedarların hisseleri oranında, hisselerinden kesilerek satış bedelinden) ödenir.

3-ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün [ içinde memurluğumuza bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaktır.

4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra İflas Kanunu'nun 133'üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, iki ihale arasındaki farktan ve temerrüt j faizinden alıcı ve kefilleri müteselsilen mesul tutulacak ve hiç bir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup posta gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı 2010/2-Şatış dosya numarasıyla memurluğumuza başvurmaları gerekmektedir.
 
İş bu ilan tebligat yapılamayan ilgililere tebligat yerine kaim olmak üzere ilan olunur. 06/04/2011
(*)ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir. (İİKm.126).
(Basın: 23969- www.bik.gov.tr)


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com