01 / 05 / 2024

Kuşadası'nda inşaat işçilerinden çatı eylemi!

Kuşadası'nda inşaat işçilerinden çatı eylemi!

Kuşadası'nda inşaat işçileri çatı eylemi yaptı. Kuşadası' nda inşasında çalıştıkları sitenin yöneticilerinden paralarını alamadıklarını iddia eden işçiler, evlerden birinin çatısına çıktı, kiremitleri söküp çevreye attı



Kuşadası ilçesinde bir site inşaatında çalışan ve site yöneticilerinden paralarını alamadıklarını iddia eden işçiler, eylem yaptı.


Bayraklı Dede Mahallesindeki sitede, inşasında çalıştıkları evlerden birinin çatısına çıkan ve kiremitleri söküp çevreye atan işçiler, ücretlerini almadan çatıdan inmeyeceklerini belirtti.


İşçilerden Coşkun Kömür, "20 kişi 3 aydır burada çalışıyoruz. Site yönetimi bugün yarın derken 3 aydır ücretimizi ödemedi. Dün akşam da kaldığımız şantiyenin anahtarını değiştirmişler, içeriye giremedik. Dışarıda sabahladık. Ödeme yapmadıkları gibi karşımızda bir muhatap bulamıyoruz. Evimize gideceğiz, cebimizde yol parası yok. Site yöneticileri paramızı vermeden çıkıp gitmemizi söylüyorlar. Bize işverenin 300 bin lira, 20 işçinin ise toplam alacağı 70 bin lira alacağı var. İşveren siteden alamayınca bize veremiyor, bizim muhatabımız site yönetimi olduğu için bu eylemi yaptık” dedi.


Sonunda ceza almak da olsa haklarını alana kadar eyleme devam edeceklerini kaydeden işçiler, olay yerine gelen polis ekiplerinin uyarılarını dikkate alarak kısa sürede eylemlerini sonlandırdı.


AA


Geri Dön