28 / 04 / 2024

Rıdvan Fadıloğlu: TOKİ dışında inşaat işi yapmayacağız!

Rıdvan Fadıloğlu: TOKİ dışında inşaat işi yapmayacağız!

Şehitkamil Belediye başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil bölgesindeki konutlar hakkında açıklama yaptı. Bundan sonra TOKİ dışında inşaat işi yapılmayacağını söyledi.



Şehitkamil Belediye başkanı Rıdvan Fadıloğlu eleştirilere cevap verdi. Fadıloğlu; “ Gaziantep de Şehitkamil de kolay bir yer değil.” diye konuştu.


Fadıloğlu; “ Şartları zorlu, köyden kente geçişin yoğun olduğu bir yerde iş yapmak kolay değil. Ama biz şikayet etmeye değil, hizmet yapmak için geldik. Her türlü zorlu şartta hizmet üretmeye devam edeceğiz. İş yapmazsanız hata olmaz. İşin yapıldığı yerde hata olması gayet doğaldır. Belediyemiz ekip ruhuyla çalışıyor. Yeşil alan eksikliği dile getirildi. Haklısınız. Ama Şehitkamil’in etrafı çevrilmiş, Üniversite, Küsget, OSB, Şahinbey ile çevrilmişiz. Geçmiş dönemlerde hazine arazileri satılmış, merkezde yeşil alan yapacak yer bulamadık. Arıl’da yeşil alan oluşturduk. Elimizden geldiğinde düzgün planlama yapmaya çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz 2009 yılından bu yana bitişik nizam yapıların yapılmasına izin vermiyoruz. Kendi kaynaklarımızla proje yapmaya çalıştık. “şeklinde konuştu.


“Denetimlerde hukuki sıkıntılar var”

Fadıloğlu; “Kasap, pide fırınları , bakalar denetleniyor. Tarım Gıda Tarım denetimleri ile bizim denetimlerimiz arasında yetki karmaşası var. Ekmekte standart oluşmuyor. Bu bir kültür meselesi, kesin kararlar almak çok zor. Yakın zamanda sertifika almayan kişiler bu işi yapamayacak. Tatlının, yemeğin, fırında piştiği bir kültürde kati kararlar almak zor oluyor. Önlük dağıttık, tırnak makası dağıttık. Hijyen kurallarıyla ilgili bilgilendirdik. Ancak yine de herşey  kültürde bitiyor.” dedi.


“ Konut yapmıyoruz diye eleştirildik”

Yapılan konutlara da açıklık getiren Fadıloğlu; “ Konut yapmıyoruz diye söylenmedik söz kalmadı. Zeytinli mahallesine bizden önce söz verilip, yapılaşmaya izin verildiği için dokunamadık. Gazikent’te daireler büyük olduğu için 3+1 yaptık. Müteahhit fiyatlarından düşük olmasına rağmen satışı yapılmadı. Şirinevler’de ise 2+1 yaptık. Küçük diye oturmak istemediler. Bundan sonra  TOKİ  dışında inşaat işi yapmayacağız” diye konuştu Faaliyet raporu oylanırken, başkanlık koltuğuna Memik Terlemez geçti. Faaliyet raporu CHP grubunun ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi



Gazete Ekspres 




Geri Dön