06 / 05 / 2024

Kuşadası'nda otellerde yoğunluk yaşanıyor!

Kuşadası'nda otellerde yoğunluk yaşanıyor!

Kuşadası Turizm Tanıtma Vakfı Başkanı Bülent İlbahar: "Ramazan ayı öncesinde hava sıcaklıklarının da artması ile Kuşadası yerli yabancı turistlerin ilk tercihi arasında yerini aldı" dedi...



Kuşadası Turizm Tanıtma Vakfı Başkanı Bülent İlbahar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulların kapanması ve havaların ısınmasıyla yerli ve yabancı turistlerin otelleri doldurduğunu söyledi.


Otel rezervasyonlarında son yılların en parlak dönemini yaşadıklarını ifade eden İlbahar, son 10 yılda otellerdeki doluluk oranının yüzde 70-80 civarında kaldığını ancak bu yıl haziran sonu itibarıyla oranın yüzde 80'lere ulaştığını dile getirdi. Birçok otelde yer bulunamadığını anlatan İlbahar, şunları kaydetti:


"Ramazan ayı öncesinde hava sıcaklıklarının da artması ile Kuşadası yerli yabancı turistlerin ilk tercihi arasında yerini aldı. Avrupa ülkelerinden gelen turistler bu dönemde rezervasyonları doldurmuş durumda. Ramazan ayı sonrasında ise özellikle Ortadoğu ülkelerinden rezervasyon talepleri alındı. Bu yıl turizimciler açısından hareketli bir dönem olacağını düşünüyoruz."


Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan da turizimciler adına umutlu olduklarını söyledi.


Yaz sezon öncesinde en önemli faaliyetlerinden biri olan turizm fuarlarına katıldıklarını ve ilçenin tanıtımında aktif rol oynadıklarını anlatan Akdoğan, "Turizm fuarları, tatil merkezlerinin sezon içinde nasıl bir seyir izleyeceğinin en önemli göstergesi olabiliyor. 2013 sezonu temmuz ayı itibarıyla iyice hızlanmış olacak. Bugün özellikle turistik tesislerimizde doluluk oranımız tam kapasite. Bu durum sezonun hem iyi geçeceğini hem de Kuşadası gibi her geçen gün büyüyen bir tatil merkezinin daha fazla yatak kapasitesine ihtiyaç olduğunu göstermektedir" diye konuştu.


AA


Geri Dön