27 / 04 / 2024

Yılbaşı tatilinde AVM'lerde yoğunluk yaşandı!

Yılbaşı tatilinde AVM'lerde yoğunluk yaşandı!

Yılbaşı tatili, cuma günü eğitime ara verilmesi ve hafta sonu ile 4 günlük tatili fırsat bilen çocuklar, eğlence merkezlerine akın etti. Alışveriş merkezlerinde çocuklara yönelik eğlence imkanı sunan mekanlarda, yoğunluk yaşanıyor.




Yılbaşı tatili, cuma günü eğitime ara verilmesi ve hafta sonu ile 4 günlük tatili fırsat bilen çocuklar, eğlence merkezlerine akın etti.


Alışveriş merkezlerinde çocuklara yönelik eğlence imkanı sunan mekanlarda, yoğunluk yaşanıyor.


Bir alışveriş merkezindeki kapalı kar alanı, çocuklara karla oynama imkanı sunuyor. Her gün yağdırılan karda, soğuk havaya uygun kıyafetlerle mekana giren çocuklar kar simidiyle kayarak, snowboard yaparak, kar topu ve kar basketbolu oynayarak eğlenceli vakit geçirdi. 


Bazı çocuklar kardan adam yaparken, bir kısmı da kayak dersleri aldı.


Her türlü kış sporunu yapma imkanı bulan çocuklar, bu şekilde tatilin çok eğlenceli geçtiğini belirti.


Tatil nedeniyle kapasitesini yüzde 25-30 civarında artıran mekanı 3 günde yaklaşık 5 bin kişi ziyaret etti.


- Hem çalıştılar hem eğlendiler


Başka bir alışveriş merkezinde hizmet veren çocukların 32 istasyonda 100'den fazla mesleği pratik yaparak öğrendikleri çocuk şehri de tatilde ilgi gören mekanlardan oldu.


Trenle şehre giren çocuklar, kendilerine verilen parayı bankada bozdurduktan sonra istedikleri mesleği seçerek kısa bir eğitimden sonra çalışma imkanı buluyor.


Çocuklar, itfaiye, polis, banka, pizza, inşaat, süt çiftliği, gazete bayi gibi mekanlarda hem çalıştı hem de eğlenme fırsatı buldu.


AA


Geri Dön