04 / 05 / 2024

Kütahya Atıksu Arıtma Tesisi yenileniyor!

 Kütahya Atıksu Arıtma Tesisi yenileniyor!

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Şehre dev projeler kazandırmak adına Ankara'da bir dizi temaslarda bulunduğunu bildirdi.





Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Şehre dev projeler kazandırmak adına Ankara'da bir dizi temaslarda bulunduğunu bildirdi.İlk olarak Çevre Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Halil Kamil Kocapınar'ı ziyaret eden Başkan Saraçoğlu, Şehre kazandırılacak olan Atık Su Arıtma Tesisinin yenilenmesiyle ilgili projenin detaylarını görüştü.  Proje %85'i Avrupa birliği hibe fonundan %6'sı Çevre ve Şehircilik Bakanlık katkısı ve %9'u da öz kaynak olarak gerçekleştirilecek. Bu dev proje ile artık Atık Su Arıtma Tesisimizde ileri biyolojik arıtma yapılacak olup ayrıca çıkan çamurun %70'i kurutularak kurutma işlemi sırasında çıkacak olan gazlarda ki enerji elektriğe dönüştürülecek. Projenin ihale süreci başlamış olup Temmuz ayında sözleşme imzalanarak temel atılması planlanmaktadır. Ayrıca görüşmede 2. Organize Sanayi Bölgemize kurulması planlanan Atık Su Arıtma Tesisi ile ilgilide ön izin alındığı kaydedildi. 

Daha sonra Avrupa Birliği Yatırımları Daire Başkanı Ferruh Parmaksız ile görüşen Başkan Saraçoğlu, burada da şehre kazandırılacak olan Atık Su Arıtma Tesisi ile ilgili ihale süreci ve tesisin inşaa süreci ile ilgili görüşmelerde bulundu. Projenin yapım aşamasında Belediye personeli mühendisleri görevlendirilerek projeye Belediye olarak katkı sağlanacak.  Son olarak Çevre Yönetimi Genel Müdürü Muhammet Ecel ile görüşen Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu mevcut arıtma tesisinde ki çamurun yok edilmesi amacıyla kullanılacak olan yaklaşık 600.000 TL tutarın da ki hibe araç alımı ile ilgili görüşmelerde bulundu. 

Ankara ziyaretleri sırasında Belediye Başkanı Kamil Saraçoğluna, Belediye Başkan Yardımcısı Galip Gültekin ve Fen İşleri Müdürü Murat Yenidoğan eşlik etti. 



Gazete Efem 


Geri Dön