29 / 04 / 2024

Kütahya Emette borlu çimento üretimi için tesis kurulacak!

Kütahya Emette borlu çimento üretimi için tesis kurulacak!

Türkiyede bor madeni rezervinin yüzde 70inin bulunduğu Kütahyanın Emet ilçesinde, bor katkılı çimento üretimi için tesis kurulacak. Projenin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) ve Halkı Bilgilendirme Toplantısı yapıldı



Emet Belediyesi Konferans Salonunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonuyla ilgili kamu kuruluş temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) ve Halkı Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.

Toplantıda, bor katkılı çimento üretimi projesi hakkında bilgi veren Borçim Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yıldırım, Emette kurulacak fabrikada yaklaşık 1000 işçinin istihdam edileceğini söyledi. İşçilerin çoğunun Emette yaşayan kişilerden alınacağını ve bununla Emette işsizliği bitireceklerini belirten Yıldırım, 200 dolayında nakliyeciye de iş imkanı sağlanacağını bildirdi.

Yıldırım, ÇED raporu süreci bitiminde inşaata hiç zaman kaybetmeden başlayacaklarını dile getirerek, "Artık eskisi gibi çimento fabrikaları çevreye zarar vermiyor. Son teknolojiyle çalışacağız ve çıkacak tozu torba filtreleme sistemiyle engelleyeceğiz" dedi. Şirket ortaklarından Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Devrim Erbil ise projeye öncülük eden ÇİMSAnın, Sabancı Holding kuruluşu olduğunu ifade etti.

Bor katkılı çimento üretiminin kendisini heyecanlandırdığını belirten Prof. Dr. Erbil, tesisin ekonominin yanı sıra sanata da büyük katkılar sağlayacağını kaydetti. Toplantıda, halkın salt çoğunluğunun desteğiyle tesisin kurulması olumlu karşılandı.

AA


Geri Dön