02 / 05 / 2024

Kütahya Seramik, Cersaie Seramik fuarında yer aldı!

Kütahya Seramik, Cersaie Seramik fuarında yer aldı!

Kütahya Seramik, IF ve Red Dot Best of the Best tasarım ödüllü koleksiyonu ve yeni dijital koleksiyonu Origitile ile, Cersaie Seramik ve Banyo fuarında yer aldı ve böylece tüm Avrupa Türkiyenin tasarımda ulaştığı noktayı görmüş oldu



Cersai Seramik ve Banyo Fuarı her yıl İtalyanın Bologna kentinde düzenlenmektedir. İtalyanın önde gelen firmalarının yanı sıra dünyanın pek çok ülkesinden üreticiler de Cersai fuarında koleksiyonları, yenilikleriyle dikkat çekmeye çalışıyor.

Bu yıl 20-24 Eylül arasında ziyaretçilerini ağırlayan olan fuarda bir ilk yaşandı. Fuarda, Kütahya Seramike ayrılan bölüme uğrayanlar, Red Dot Tasarım Ödüllerinde, Versatile koleksiyonuyla Best of the Best almaya hak kazanan ilk ve tek seramik markasının standını da ziyaret etmiş oldular.

Versatile, Cersaiede ilk kez geçtiğimiz yıl sergilenmiş ve tüm ziyaretçilerin büyük beğenisini kazanmıştı. Versatile koleksiyonu, aynı fuarda bu kez her iki formuyla da Red Dot Best of the Best ödülü kazanmış olmanın gururuyla boy gösterdi.

Genç tasarımcı Yiğit Özer tarafından yaratılan Versatile serisi, bilinen tüm seramik karolardan farklı olarak, çok çeşitli dizilim olanakları sunması ile dikkat çekti. Versatile dizilimlerine her gün bir yenisi eklenirken, ortamlarda yarattığı benzersiz hava ile farkı ilk bakışta algılanıyor.

Kütahya Seramikin ödüllü Versatile serisinin yanında bu yılki sürprizi, dijital teknoloji ile yaratılan ve yaşamdaki her deseni, her temayı, tüm doğallığıyla dijital baskı teknolojisine yeni bir bakış kazandıran ve doğallığı, teknolojiyle bütünleyen Origitile serisiydi.

Origitile, teknolojiye kazandırdığı doğal dokunuş kadar, farklı boyut alternatifleriyle de dikkat çekiyor. Büyük ebat dijital karo üretiminde 60x60 Odeon, 60x60 Kuvarsit, 60x60 Majesty, 100x50 Zigana, serileri ile zengin bir koleksiyon sunuyor. Karolar granit parlaklığı veren polish tekniği ile üretilmekte ve de sırlı porselen özelliğindedir. Doğadan çeşitli kesitlerin uygulandığı karolar; bej,fildişi,kahve ve antrasit renklerinde Odeon, Zigana, Majesty rektifiye ve gri, antarasit renklerinde Callacatta ,Montana,Pulpis rektifiye serileri Origitile koleksiyonunda yer alan serilerdir.


Geri Dön