28 / 04 / 2024

Kütahya'da 12 tesis açıldı, 10 tesisin temeli atıldı!

Kütahya'da 12 tesis açıldı, 10 tesisin temeli atıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kütahya Ticaret ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen, 10 tesisin temel atma, 12 tesisin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Kütahya için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirtti...




Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "(Türkiye) Burası dünyanın en stratejik noktası. Türkiye büyüdükçe, burada ayakta kalmanın yegane yolu güçlü olmaktan geçer. Güçlü olmadıkça, bizi burada rahat bırakmazlar. İstiyorlar ki Türkiye yerde sürünsün ama biz buna razı değiliz. 21. asırda ülkemizin yıldızını her yere asacağız. Yıldızımız parlak" dedi.


Bakan Eroğlu, Kütahya Ticaret ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen, 10 tesisin temel atma, 12 tesisin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Kütahya için ne gerekiyorsa yapacaklarını, bugüne kadar ki yaptıklarının da yapacaklarının teminatı olduğunu bildirdi. 


Açılışı yapılan eserlerden bazılarını, 2013'ün Nisan ayında müjde olarak açıkladığını anlatan Eroğlu, AK Parti hükümetlerinden önceki hükümetler zamanında bir dere ıslahının 15 yılda bitmediğini hatırlattı. 


Türkiye'nin AK Parti hükümetlerinden önce ki durumunu anlatan Eroğlu, şöyle konuştu: 


"Geşmiş koalisyon hükümeti, 2002'nin içinde memurların maaşını ödemek adına çalmadık kapı bırakmadı. Neticede 3.5 yılda hükümeti terk etmek durumunda kaldı. O zaman, dünyada ekonomik kriz var mıydı? Ama Türkiye'de kriz vardı. Enflasyon almış başını gitmişti. Devletin itibarı o kadar düşüktü ki 9 ay vadeli hazine garantili borçlanmayı yüzde 63 faizle yapıyordu. Toplanan vergilerin yüzde 86'sı vergiye gidiyordu. Biz ise, IMF'ye 23.5 milyar borç vardı onu 2013'ün mayıs ayında bitirdik, IMF'ye borç verir hale geldik. Merkez Bankasının kasasını doldurduk."


- Ülkenin dört bir yanında yatırımlar dolu dizgin 


Türkiye'de çok büyük yatırımlar yapıldığını anlatan Eroğlu, sadece Kütahya'da değil, ülkenin dört bir yanında yatırımların dolu dizgin gittiğini söyledi. Kendisinin gitmediği köyün kalmadığını dile getiren Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı şantiyelerinin, gece gündüz, 24 saat çalıştığını vurguladı.


Müteahhitlere, "Para sıkıntısı yok, yürü yürüyebildiğin kadar" denildiğini ifade eden Eroğlu, şunları kaydetti: 


"Değirmenin suyu nereden geliyor diye' soruyorlar, vergilerden geliyor. Toplanan vergileri, milletimize hizmet olarak sunuyoruz, toplanan vergileri vatandaşa hizmet olarak aktarıyoruz. Ben DSİ'ye ilk geldiğimde müteahhitler, 'O kadar düşük para veriliyor ki biz şantiyemizi açmak için yapacağımız masraf bundan fazla' diyordu. Bizden önce DSİ'de bin 700 ihale yapmışlar. 2003 yılı Mart ayında geldim, ne kadar ödeneklerinin olduğunu sordum, 82 katrilyon lira (altı sıfır atılmadan önce) ihale yapılmış ödenek ise 2 katrilyon lira. Hesaplasak 42 yılda bitecek. Biz ise bu yükün altında ezilmedik. Bütün Türkiye'deki yatırımları tek tek gezdik. Yanlışları düzelttik. Lüzumsuz kalemler olmuştu onları iptal ettik. Biz böyle çalışıyoruz. '3.5 yılda ne kadar açılış yapıldı?' diye sordum 9 tesisin açılışı yapılmış. Biz ise 350-400 tesisi açıyoruz. Başbakanımız temel atmalara gelmiyor, sadece açılışları topluca yapıyor."


- "Türkiye artık büyüdü ve çok gelişti"


Türkiye'nin artık büyüdüğünü ve çok geliştiğine değinen Eroğlu, şöyle devam etti:


"Türkiye'nin durumu nedir derseniz, burası dünyanın en stratejik noktası. Türkiye büyüdükçe, burada ayakta kalmanın yegane yolu güçlü olmaktan geçer. Güçlü olmadıkça, bizi burada rahat bırakmazlar. İstiyorlar ki Türkiye yerde sürünsün ama biz buna razı değiliz. 21. asırda ülkemizin yıldızını her yere asacağız. Yıldızımız parlak. Cumhuriyetimizin 100. yılında ülkemizi dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşıyacağız."


Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu, beraberindekilerle 10 tesisin temelini attı, 12 tesisinde açılışını gerçekleştirdi. 


Eroğlu, törenin ardından Kütahya Kültür ve Ticaret Merkezi bahçesine, Vali Şerif Yılmaz, AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı ve Kütahya protokolü ile fidan dikti. 


Eroğlu, daha sonra Tavşanlı ilçesine geçti.



AA


Geri Dön