26 / 11 / 2024

Kütahya’da Gülümser Hatun termal tesisi kuruluyor!

Kütahya’da Gülümser Hatun termal tesisi kuruluyor!

Termal turizmin önde gelen şehirlerinden Bursa, yatırımcı ihraç ediyor. Bursalı bir grup işadamı termal zenginlikleriyle bilinen Kütahya’da Gülümser Hatun tesisi 150 milyon TL yatırım bedeli ile kuruluyor...






Termal turizmin önde gelen şehirlerinden Bursa, yatırımcı ihraç ediyor. Bursalı bir grup işadamı termal zenginlikleriyle bilinen Kütahya’da Gülümser Hatun tesisini kuruyor.


Bursa’da tekstil ve inşaat alanında faaliyet gösteren işadamları Fuat Bursalı, İsmail Yavaş, Mete Tetik ve Cevdet Yüce, Kütahya Yoncalı’da 150 milyon TL yatırım bedeline sahip Gülümser Hatun Termal Projesi’ni hayata geçiriyor. Aynı bölgede 80 dönüm arazi daha alan ve termal turizmde hedeflerine ulaşmaları halinde projeye ilave yapmayı planlayan ortaklar, aynı zamanda hisseli gayrimenkul sistemiyle Türkiye’de bir ilki de imza attı.


Özgümüş Tekstil’in sahibi Mete Tetik, Bursalı Havlu’nun sahibi Fuat Bursalı, tekstilci İsmail Yavaş ve Çevre İnşaat’ın sahibi Cevdet Yüce, çatısı altında buluştukları Kütahya Termal Otelcilik ve Özel Sağlık Hizmetleri Turizm ile termal turizm sektörüne girdi. Kütahya Belediyesi Mega Projesi kapsamında 6 bin dönüm üzerinde Türkiye’nin ilk kez projelendirilmiş Termal Turizm Kompleksi ve Golf Sahası olma özelliğine sahip bölgesinde sağlık üstüne bir hayat kurduklarını söyleyen şirket ortağı Fuat Bursalı, “Yoncalı’da 150 milyon TL yatırımla devremülk ve otelden oluşan termal tesis inşa ediyoruz. 2009 yılında 85 dönüm imara çıkmış arazi üzerinde yatırım kararı aldık ve geçtiğimiz yıl ilk kazmayı vurduk.Gülümser Hatun Termal’i, Haziran 2015’te hizmete açmayı planlıyoruz. Şu ana kadar bin devremülk sattık. Hedefimiz ise 20 binli rakamlara ulaşmak. Hisseli gayrimenkul sistemiyle Türkiye’de bir ilki de hayata geçirdik” dedi. Bursalı, aynı bölgede 80 dönüm arazi daha satın aldıklarına ve termal turizmde hedeflerine ulaşmaları halinde projeye ilave yapabileceklerine değindi.


Direkt kullanıma uygun 40-44 derece kaynak çıkış sıcaklığı ve toplam mineral konsantrasyonu 782 bin 565 mg/lt olan Yoncalı termal suyunun marka değerinin artacağı öngörüsünde bulunan Bursalı, bölgenin aynı zamanda yayla havasına sahip olduğunu anlattı. Yoncalı sularının 1233 yılından bu yana şifa kaynağı olarak bilindiğine ve birçok tedavi edici özelliği olduğuna dikkati çeken Bursalı, Kirazlı Dağı eteklerinde inşasına başlanan Gülümser Hatun Termal’le, Kütahya’yı termal turizmde özellikle İstanbul,


Aynı anda 300 aile kalabilecek


53 bin metrekare arazi üzerinde inşa edilen Gülümser Hatun Termal, sosyal tesis, termal tesis, 13 blok ve 312 daireden oluşuyor. Birinci etap hisseli gayrimenkuller iki ayrı tip daire şeklinde projelendirildi. 104 adet olan 1+1 daireler 73 metrekare, 208 adet olan 2+1 daireler de 81 metrekare brüt alana sahip. Aynı anda 300 aile kalabilecek şekilde tasarlanan projede, bay-bayan Türk hamamından tuz ve aromaterapi odalarına, otantik mutfaktan vitamin bar ve bisiklet parkuruna kadar her şey var. Tesisin ortasına butik otel de inşa ediliyor. Ayrıca proje kapsamında tesiste haftada bir köylü pazarı kurulacak. Engelli konukların konaklamaları süresince konforlu ve keyifli bir tatil geçirmelerini sağlamak amacıyla tüm dairelerin katlarına asansör ile ulaşım sağlandığı projede, tesis içi tüm yollarda da engelli konuklar için eşiksiz yol sistemi kullanıldı.


Fuat Bursalı: Almanya ile de görüşüyoruz


Bursa ve Eskişehir açısından çekim noktası haline getirmeyi hedefledikleri yatırımları için ayrıca Almanya ile de görüşmeler yürüttüklerini vurgulayan Fuat Bursalı şunları söyledi:


“Örnek bir proje hayata geçirmek istiyoruz. Gülümser Hatun Termal, eski Kütahya evlerinden yola çıkılarak ve yüksek binalardan kaçınılıp yaşam konforu düşünülerek tasarlandı. Bay bayan Türk hamamlarından tuz ve aromaterapi odalarına, otantik mutfaktan vitamin bar ve köylü pazarına kadar her şey var. Projedeki detaylarla termal turizmde çıtayı yükseltmeyi hedefliyoruz.”


Gülay Soydan PEHLEVAN/ Dünya Gazetesi 


Geri Dön