Kent Haberleri

Kütahya'da HES inşaatında göçük!

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde yapımı devam eden hidroelektrik santralinin inşaatında meydana gelen göçükte, bir işçi toprak altında kaldı. Kurtama çalışmaları heyelan riskine karşı kontrollü olarak sürdürülüyor.



Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Karaköy'de, yapımı devam eden Haymeana 2 HES inşaatının açılmaya çalışılan tünelinde, heyelan meydana geldi.


Tünelin yaklaşık 150 metre iç kısmında göçük oluştu. Saat 19.30 sıralarında meydana gelen olay sırasında tünel içerisinde güçlendirme çalışması yapan 2 işçiden Resul Demir, göçük devam ederken kendi çabalarıyla yaralı olarak kurtulmayı başardı. Ersan Akay ise toprak altında kaldı.


Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Garp Linyit İşletmeleri (GLİ) ile Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri hemen olay yerine sevk edildi.


Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Domaniç Kaymakamı İhsan Erdurucan ve Belediye Başkanı Sahvet Ertürk de gelerek yetkililerden bilgi aldı.


Domaniç Kaymakamı İhsan Erdurucan, toplam 45 kişilik ekiple kurtarma çalışmalarının sürdüğünü, tünelin olduğu dağlık bölgede karların yeni yeni erimeye başladığını, göçüğün de karların erimesiyle birlikte yumuşayan topraktan kaynaklanmış olabileceğini söyledi.



AA - Cumhuriyet