29 / 04 / 2024

Kuyumcular kirada TL'ye geçmek istiyor!

Kuyumcular kirada TL'ye geçmek istiyor!

Altın fiyatları hızla yükselmesi kirasını altın ile ödeyen kuyumcuları zora soktu. TL sistemine geçmek isteyen kuyumcular, dükkan sahipleriyle kirayı düşürmeleri için görüşmeye başladı.



Altın fiyatları hızla yükselmeye devam ediyor. Vatandaşlar internet üzerinden "Bugün çeyrek ve gram altın ne kadar oldu?" sorusunun cevabını araştırıken kuyumcular kiradan dert yanıyor.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, altın fiyatlarının yükseliş göstermesi yatırımcıların yüzünü güldürürken alış gücünü düşürdü. Yıllık kirasını altın ile ödeyen kuyumcular duruma isyan etti.

Kirasını altın cinsinden ödeyen kuyumcular TL sistemine geçmek istiyor. Kiralar, kuyumcuların zor durumda kalmasına neden oluyor. 

Dükkan sahipleriyle görüşmeler başladı

Adana’da 1977 yılından bu yana kuyumculuk yapan Sami Batman, altın karşılığı kiraladıkları dükkanların fiyatlarının sürekli artışından yakındı. Dükkan sahipleriyle kirayı düşürmeleri için görüşme içinde olduklarını söyleyen Batman, “Eskiden kira karşılığı bir kilo altın veriyorduk. Şimdi 800 grama kadar düşürdük. Altındaki fiyat artışıyla birlikte biraz daha aşağı düşüreceğiz. Ortalama 120 bin liraya getirmeye çalışacağız. Çünkü başka çaremiz kalmıyor. Bu fiyatlar ile dükkanı devam ettirmemiz biraz zor” şeklinde konuştu.


Geri Dön