03 / 10 / 2024

Kuzey Kıbrıs’ta konutların geri dönüş süresi 15.9 yıla indi!

Kuzey Kıbrıs’ta konutların geri dönüş süresi 15.9 yıla indi!

Yatırımcıların gözdesi olan Kuzey Kıbrıs’ta apartman dairelerinin geri dönüş süresi bu yılın Mart ayında 16.2 yıl iken Haziran ayında 15.9 yıla indi.




Yatırımcıların gözdesi Kuzey Kıbrıs’ta satın alınıp kiralanan bir apartman dairesinin yatırım karşılığını verme süresi gerileme gösterdi. Paylaşılan detaylara göre Kıbrıs’ta apartman dairelerinin geri dönüş süresi bu yılın Mart ayında 16.2 yıl iken Haziran ayında 15.9 yıla indi


ÜLKE ORTALAMASI 15.9 YIL


Giynik gazetesinden Artun Çağa imzalı habere göre Kuzey Kıbrıs’ta yatırım olarak satın alınan ve kiralanan bir apartman dairesinin yatırım karşılığını verme süresi 2024 yılının 2. çeyreğinde (Haziran) ortalama 15.9 sene şeklinde belirlendi. 101evlercom emlak satış sitesinin verilerine göre dönüş süresi yıllık bazda aynı kalırken, bir önceki çeyreğe göre (Mart 2024) düştü. Emlak çevreleri, “yatırım karşılığını verme süresinin” artan ya da düşen daire fiyatları ile kiralık taleplerinin değişimine bağlı olduğunu anımsatıyor.

Kuzey Kıbrıs’ta konutların geri dönüş süresi 15.9 yıla indi!


18.2 YILA KADAR ÇIKMIŞTI

Gündemden düşmeyen yüksek kiralar ve düşük talep sebebiyle 2021 yılı sonunda apartman dairelerinin geri dönüş süresi 18.2 seneye kadar çıkmıştı. Fakat ülke dışından başlayan nüfus akışı sebebiyle artış gösteren talep hem konutun kiralanma süresini hem de yatırım karşılığını geri verme süresini düşürmeye başladı. Son iki senedir inişli çıkışlı bir grafik izlenmesine rağmen, söz konusu bu süre 15.9 seneye kadar düştü. Bugüne kadarki en düşük seviye ise 2023 yılının Mart ayında 15.6 yıl düzeyinde saptanmıştı.

LEFKOŞA 13.9 YILLA DAHA AVANTAJLI

101evlercom emlak satış sitesinin Reidin Data Analytics iş birliğiyle oluşturmuş olduğu konut piyasası verileri ayrıca, 2. çeyrekte apartman dairelerinin ortalama geri dönüş sürelerinin Girne’de arttığını, Mağusa’da da düştüğünü gösteriyor. Paylaşılan detaylara göre Lefkoşa 13.9 sene ile geri dönüş süresi en kısa bölge olurken, Girne’nin geri dönüş süresi 16.4 seneye çıktı. Mağusa’daki geri dönüş süresi de ortalama 16.6 yıl düzeyinde hesaplandı. Semtlere göre, en kısa geri dönüş süresi 14.3 sene ile  Ortaköy, en uzun geri dönüş süresi de 17 sene ile Karaoğlanoğlu şeklinde belirlendi.


 

Benzin ve motorine peş peşe zam geldi! Son dakika akaryakıt fiyatları kaç TL? İşte 2 Ekim 2024 fiyat listesi...

Garanti BBVA’dan emeklilere Ekim 2024 müjdesi! Başvuranın hesabına hemen yatırılıyor!

Son dakika altın fiyatları! Altın alıp satmak isteyenler dikkat! 2 Ekim 2024 altın fiyatları ne kadar oldu?


Geri Dön