29 / 04 / 2024

Kuzu Grup Sea Pearl Ataköy'den 2.7 milyar dolar gelir bekliyor!

Kuzu Grup Sea Pearl Ataköy'den 2.7 milyar dolar gelir bekliyor!

Kuzu Grup, Ataköy'deki denizin incisi anlamına gelen 'Sea Pearl' projesinin ilk etap satışlarına başladı. Projeden toplam 2.7 milyar dolar gelir bekleniyor.



Kuzu Grup'un Ataköy sahilinde inşaatına başladığı 'denizin incisi' anlamına gelen Sea Pearl projesi, Ekim 2013'te Dubai Cityscape ve geçtiğimiz hafta Fransa M1PIM fuarlarında yapılan tanıtımlarının ardından, Türkiye'de satışa çıktı. Kuzu Grup ile or takları arasında Katar-ı Diyar, Sinpaş Holding ve Eksim Holding'in bulunduğu Kat Gayrimenkul'un birlikte inşa edeceği projeden 2.7 milyar dolar gelir bekleniyor. 


631 daire satışa çıktı Projenin ilk etabının Temmuz 2017'de tamamlanması hedefleniyor. Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, projenin ilk etabının satışa çıktığını belirterek, şu bilgileri verdi: 


"İlk etapta 132 bin 955, ikinci etapta 187 bin 500 metrekare olmak üzere 320 bin 455 metrekare satılabilir alanımız bulunuyor. İlk etapta 20 katlı 4 blok yer alıyor. Bu bloklarda yer alan 631 ünitenin büyüklükleri 88 ile 398 metrekare arasında değişiyor. İkinci etabımızda ise 750 daire ve 200 odalı bir otel inşa edilecek. Otelin işletmesi için şimdiden uluslararası gruplarla görüşmelere başladık." Yabancı talebi var Satışa çıkardıkları dairelerin ortalama metrekare satış fiyatının 7 bin 200 dolar olduğunu dile getiren Özen Kuzu, "Dubai ve Fransa'da katıldığımız fuarlarda iyi bir ön talep dönemi geçirdik. Projedeki dairelerin yüzde 10-15'ini yabancılara satmayı planlıyoruz" değerlendirmesini yaptı. 


Özen Kuzu, bu yıl Sea Pearl projesi dışında Ankara'da Oran ve Yıldız bölgelerinde yeni projelere başlayacaklarını açıkladı. 


Değişmeden ilerliyor 


TOKİ'nin ihalesi ile 2008 yılında yapılaşmaya açılan sahil alanında yükselen projenin inşaatı geçtiğimiz yıl mühürlenmişti. Kat Gayrimenkul Genel Müdürü Haydar Özel, projede imar planlarına uygun ilerlediklerini ve tüm izin belgelerini aldıklarını belirterek, "Hukuki açıdan bir sorunumuz kalmadı. Mühürümüz kısa bir süre sonra kaldırıldı. Proje, planlandığı şekilde ruhsatına uygun bir şekilde devam ediyor" diye konuştu. 


Sahil halka açık olacak


Projedeki tüm daireler deniz manzarasına sahip olacak. Ayrıca Ataköy sahilinde yükselen projede sahil, kamunun kullanımına açık bırakılacak. Özen Kuzu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ'nin sahil şeridi projesi üzerine çalıştığını, çalışma sonrası sahilde inşaat yapan firmalara büyüklükleri oranında yer belirlenip, bu alanları düzenlemesini isteneceğini söyledi. 


Vatan


Geri Dön