Ekonomi

KYK borçlarına enflasyon darbesi! 50 bin liralık borç 150 bin lira oldu

Kredi Yurtlar Kurumu'ndan geri ödemeli kredi alan milyonlarca genci yine enflasyona kurban verdik. Üniversite yıllarının başında 50 liraya imza atılan kredinin geri ödemesi 3 katından fazla artarak 150 bin lirayı geçti.Sebebi ise ödenmesi gereken borçlar… Sosyal medyada paylaşılan ve KYK borcu olduğu öne sürülen görsellere göre okul boyunca kredi alan öğrencilerin geri ödeyeceği miktar ise anaparanın 3 katından fazla olması tepki çekti

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından sağlanan öğrenci kredileri, bugün sosyal medyada çok konuşuldu. Sebebi ise ödenmesi gereken borçlar… Sosyal medyada paylaşılan ve KYK borcu olduğu öne sürülen görsellere göre okul boyunca kredi alan öğrencilerin geri ödeyeceği miktar ise anaparanın 3 katından fazla olması tepki çekti.

41 BİN LİRAYA 150 BİN LİRADAN FAZLA GERİ ÖDEME
Görsellerde okul boyunca 23 ila 41 bin TL arasında devletten kredi alan öğrencilere 74 bin liradan 152 bin liraya kadar değişen tutarlarda borç çıktığı gözlemlendi.

 

'KYK BORÇLARI SİLİNSİN' TALEBİ
Öğrenciler çıkan borçların yüksekliğinden yakınırken, devletten borçlarının silinmesi talebi de geldi.

KYK borçları kısa sürede Trend Topic listesine girerken siyasiler, sporcular ve gazeteciler de söz konusu talebe destek geldi.

KEMAL KILIÇDAROĞLU: 'ÖDEMEYİN'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Gençlere sesleniyorum: Faizli KYK borçlarını ödemeyin! Bir sene içinde iktidara geleceğiz; sözünü verdiğim gibi, sizden sadece ana para istenecek, o da iş sahibi olduğunuzda" ifadelerini kullandı.

 

MUHARREM İNCE: 'FAİZİ SİL'
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ise sosyal medyadan yaptığı paylaşımda konuya ilişkin, "Erdoğan nas var nas! # kykkredi borçlarından faiz alma, faizi sil!" diyerek tepkisini gösterdi.

https://emlakkulisi.com/ozellestirme-idaresi-resmen-duyurdu-bu-illerdeki-tasinmazlar-icin-harekete-gecildi/713230