Ekonomi

KYK BORÇLARINDA SON DURUM! KYK borçları silinecek mi? KYK borçlarına düzenleme mi yapılacak 2022?

KYK kredi alanlar Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan gelecek habere kilitlendiler. KYK borçları silinecek mi? İşte detaylar!KYK borçları silinecek mi? Milyonlarca kişi merakla bu sorunun yanıtını bekliyor

KYK borçları ile ilgili haberler merakla bekleniliyor. KYK borçları silinecek mi? Milyonlarca kişi merakla bu sorunun yanıtını bekliyor.

KYK kredi borcu ödemlerinin silinip silinmeyeceği KYK kredisi alanlar tarafından merakla araştırılıyor. Bu yüzden KYK borcu son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise KYK kredi borcu ödemelerine dair konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Peki KYK borçlarına af gelecek mi? 2022 KYK borçları silinecek mi?

KYK BORÇLARI SİLİNECEK Mİ?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, KYK borçları hakkında açıklama yaptı. Bakan Kasapoğlu konu ile ilgili şunları dile getirdi; "351 sayılı Yurt Hizmetleri Kanunu var. Yurt içi Üretici fiyat endeksi bu işin kanununda yer alan bir konu. Bir faiz uygulaması değil ana muhalefet partisi liderinin ifadesiyle. Kanunda var olan bir enflasyon oranı ile doğrudan bağlantılı bir süreçtir. Gençlerimizi bu anlamda biz hiçbir zaman zor duruma sokmadık.

Bizim hizmet anlayışımızda her bir vatandaşımız olduğu gibi hiç bir mağduriyete edilemeyecek kadar önemli. Bakanlık olarak en detaylıca çalıştık. Hiçbir zaman gençlerimizi mağdur etmediğimiz gibi gençlerimizin mutlu olması için gerekli adımlarımızı atacağız. Çalışmalarımız hazır. Kabine toplantısında konuyu ele alacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız recep Tayyip Erdoğan detaylı bir şekilde kamuoyuyla paylaşacak."

KYK BORÇ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

KYK borç sorgulamanın nasıl yapıldığı merakla araştırılıyor. Borç sorgulama, E devlet üzerinden KYK borcu sorgulama için ilk etapta TC kimlik numaranız ve şifreniz ile e-devlet’e giriş yaparak başlıyorsunuz. Daha sonra isterseniz Gençlik ve Spor Bakanlığı hizmetleri içerisinden “öğrenim/katkı kredisi geri ödeme sorgulama” adresini seçebilir ya da direkt olarak arama alanına “öğrenim kredisi geri ödeme sorgulama” yazarak istediğiniz işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

KYK ÖĞRENİM KREDİSİ FAİZİ VAR MI?

KYK tarafından sağlanan kredilere faiz bulunmaktadır. Faiz oranı ise Türkiye İstatistik Kurumunun Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi'ne (Yİ-ÜFE) belirlenmektedir. Kredi alan öğrenciden alınacak toplam faiz kredi miktarının üç katını geçmemektedir.

14-15 Temmuz nereler açık? 14 Temmuz noter, kargo, banka açık mı, kapalı mı?

Yağ fiyatlarına zelzele etkisi! 1,2,3,4,5 litre Ayçiçek yağı ne kadar?

13 Temmuz benzin, motorin, LPG fiyatları! Benzine indirim var mı? İşte güncel fiyatlar!