Ekonomi

KYK kredi borçları düzenlenmesinde son durum! KYK kredi faizleri kaldırıldı mı?

KYK kredi düzenlenmesinde son durumun ne olduğu merak ediliyor. İşte KYK kredi faizlerine dair detaylar!Bu konu Kabine toplantısı gündem maddelerinden biri olan KYK kredi borcu düzenlemesi ile ilgili detaylar netlik kazanmıştı

KYK kredi faizleri silindi mi? KYK kredi borcu silindi mi? sorularını milyonlarca kişi soruyor. Bu konu Kabine toplantısı gündem maddelerinden biri olan KYK kredi borcu düzenlemesi ile ilgili detaylar netlik kazanmıştı.

İşte KYK kredi borçlarına, faizlerine dair merak edilen son durum…

KYK kredi faizlerine dair sorulan sorular yanıtlandı. Kabine toplantısı gündem maddelerinden biri olan KYK kredi borcu düzenlemesi ile ilgili detaylar netlik kazanmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Aldığımız karar ile kredi geri ödemelerinde toplam 26 milyar liranın üzerinde bir yükü gençlerimizin üzerinden kaldırmış bulunmaktayız. Bu şekilde de 3 milyon 157 bin gencimizin öğrenim kredisi sorununu kökten çözmüş olduğumuzu duyuruyoruz” bu açıklamalardan sonra KYK borcu, KYK kredi faizlerine dair son durum vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediliyor. İşte KYK kredi borçlarına dair merak edilen detaylar...

KYK BORÇLARI SİLİNDİ Mİ? KYK KREDİ FAİZLERİ KALDIRILDI MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından kameralar karşısına geçti ve gündemdeki KYK borçları ile ilgili şu bilgileri verdi: "Kredi geri ödemelerinin, enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmadan yalnızca alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık. Aldığımız kararla, kredi geri ödemelerinde toplam 26 milyar liranın üzerinde bir yükü gençlerimizin üzerinden kaldırmış oluyoruz. Böylece 3 milyon 157 bin gencimizin öğrenim kredisi sorununu kökten çözmüş oluyoruz."

KYK BORÇLARINDA SON DURUM NE? KYK KREDİ FAİZLERİ SİLİNDİ Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklamasının devamında şunları söyledi: "Önümüzdeki yıldan itibaren kredi ödemesi başlayacak öğrencilerimiz artık sadece aldıkları kredi rakamı kadar sorumlu olacaklar."

KYK KREDİ ÖDEMELERİ NASIL YAPILACAK?

Öğrenci kredilerinden yalnızca anapara alınacak. Ama geri ödeme takvimine uymayanlar, taksitlerini aksatanlardan faiz alınacaktır. Öğrenim kredisi kullanıp, borcunu ödeyemeyen tüm vatandaşlar mezuniyet yılına bakılmadan, bu düzenlemenin kapsamına alınacak. Ödemelerin ne zaman başlanacağına dair pek çok soru sorulmaktadır. Bu sorunun yanıtı ise, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenmesi beklenen takvim ile ekimde TBMM'ye getirilecek olan düzenlemenin yasalaşmasından sonra netliğe kavuşacak.

Benzin ne kadar oldu? 22 Temmuz benzin litre fiyatı kaç TL? 22 Temmuz 2022 akaryakıt fiyatları!

Arabası olanlar teyakkuzda! 4 katı ücret istenecek!

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 22 Temmuz Cuma 22 ayar bilezik kaç TL?