04 / 05 / 2024

Kyme Arkeoloji Müzesi ve Kazıevi yıkılıyor!

Kyme Arkeoloji Müzesi ve Kazıevi yıkılıyor!

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar yaptığı açıklamada "Yıkılacak müze ve kazıevinin yerine ne yapılacağı konusunda da "Bunun kararını daha sonra karar verip, paylaşacağız" diye konuştu.




Aliağa'daki Kyme Arkeoloji Müzesi ve Kazıevi'nin belediye tarafından sağlam olmadığı gerekçesiyle boşaltıldıktan sonra yerinin başka amaçla kullanılacak olması tepkilere neden oldu.


Müze ve kazı evindeki 3 bine yakın tarihi buluntunun belediye ait kız öğrenci misafirhanesinin sığınağında saklanmak üzere taşınması Şehir Plancıları Odası  İzmir  Şubesi Kurucu Başkanı Ahmet Tuncay Karaçorlu'yu isyan ettirdi. Karaçorlu, "Eserleri taşındığı sığınak bu iş için uygun bir yer değil. Orası bir mahzen. Bu yapılanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız" dedi.


"Bina sağlam değil"

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ise "Biz gerekli tetkikleri yaptırdık. Bina sağlam değil, yıkılma tehlikesi var. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile gerekli yazışmaları yaptık. Müzedeki tarihi buluntuları uygun bir yere taşıyoruz. Taşınma işlemi tamamlandıktan sonra binayı yıkacağız" dedi. Başkan Acar, yıkılacak müze ve kazıevinin yerine ne yapılacağı konusunda da "Bunun kararını daha sonra karar verip, paylaşacağız" diye konuştu.



Yeni Asır


Geri Dön