29 / 04 / 2024

Ladik Gölü koruma altına alınıyor!

Ladik Gölü koruma altına alınıyor!

Ladik Gölü'nünı Ulusal Sulak Alan Komisyonunda ilan edilmek üzere Orman ve Su İşleri 11. Bölge Müdürlüğü sekretaryasında ulusal sulak alan ilan edilmesi için teklif edildi.



Samsun Valiliğinde yapılan Mahalli Sulak Alan Komisyonu toplantısında Ladik Gölü ve çevresi Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün topladığı Ulusal Sulak Alan Komisyonunda ilan edilmek üzere Orman ve Su İşleri 11. Bölge Müdürlüğü sekretaryasında ulusal sulak alan ilan edilmesi için teklif edildi.


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Orman ve Su İşleri 11. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, Ladik Gölünün Ulusal Sulak Alan ilan ederek göldeki yöre halkı için değerli olan Turna Balığı, tatlı su levreği ve çapak balığı gibi değerler, ayrıca nesli tehlike altında olan ve Türkiyede çok az dar alanda üremeyi gerçekleştiren Pasbaş patkalar (ördek türü) koruma altında olacaktır. Ladik gölü ulusal sulak ilan edilerek ayrıca Ladik ilçesinin Doğa Turizmi açısından tanıtımı da ön plana çıkacaktır dedi.


Haber Bursa 


Geri Dön