30 / 04 / 2024

Ladikli Ahmet Hüdai Hazretleri’nin evi restore ediliyor!

Ladikli Ahmet Hüdai Hazretleri’nin evi restore ediliyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya’nın manevi mimarlarından Lâdikli Ahmet Hüdai Hazretleri’nin Lâdik’teki evinin restorasyonunu ve çevre düzenlemesini yaparak gelecek kuşaklara aktarıyor.



Konya’nın manevi mimarlarından Lâdikli Ahmet Hüdai Hazretleri’nin Sarayönü İlçesi’ne bağlı Lâdik Mahallesi’nde bulunan evi Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından restore ediliyor.


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yüzyıllar boyunca ilmin, bilimin, kültür ve ticaretin merkezi olan Konya’nın binlerce alim ve veli yetiştirdiğini belirterek Konya’daki bu önemli şahsiyetlerin yeni nesiller tarafından da daha iyi tanınması ve anlaşılması adına çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, şehrin yetiştirdiği önemli büyüklerden biri olan Lâdikli Ahmet Hüdai Hazretleri’nin evinin restorasyon çalışmalarına devam ettiklerini belirten Altay, evin çevre düzenlemesi de yapılarak gelecek kuşaklara aktarılacağını söyledi.

Lâdikli Ahmet Hüdai Hazretleri’nin evinin restorasyonun yanında çevre düzenleme çalışmalarının da yapılacağı proje kısa süre içinde tamamlanacak ve yaklaşık 1,5 milyon TL'ye mal olacak.

 


Geri Dön