21 / 05 / 2024

Ladikli Ahmet Hüdai Hazretleri evi

Ladikli Ahmet Hüdai Hazretleri evi

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya’nın manevi mimarlarından Lâdikli Ahmet Hüdai Hazretleri’nin Lâdik’teki evinin restorasyonunu ve çevre düzenlemesini yaparak gelecek kuşaklara aktarıyor.

Bodrum'da kaçak yapılaşma dur durak bilmiyor! 6.890 kaçak yapı mühürlendi!

Son yıllarda kaçak yapılaşmanın hedefi haline gelen Bodrum'da 6 bin 890 kaçak yapı mühürlenirken, 18 milyon 545 bin TL para cezası uygulandı. Belediye Başkanı Ahmet Aras, kaçak yapılaşma ile mücadelenin süreceğini belirtti. İşte detaylar...

4e Gayrimenkul Gıda İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

4e Gayrimenkul Gıda İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Üsküdar'da 83 milyon 278 bin TL sermaye bedeli ile Mahmut Hüdai Yılmaz ve Betül Yılmaz ortaklığında kuruldu.

Ahmet Ercan, peş peşe açıkladı! Artçılar gecikti dedi, riskli yerleri duyurdu: Burada beklenen deprem delice olur! 

Jeofizik Y. Müh. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, peş peşe açıkladı! Artçılar gecikti dedi, riskli yerleri duyurdu: Burada beklenen deprem delice olur! 

Karatay Grup İnşaat Hırdavat Makina Otomotiv Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karatay Grup İnşaat Hırdavat Makina Otomotiv Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde Ahmet Zıylan tarafından kuruldu.

Eymen21 İnşaat Hırdavat Ve Peyzaj Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eymen21 İnşaat Hırdavat Ve Peyzaj Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da Ahmet Budak tarafından kuruldu.

Ahmet Davutoğlu'ndan hükümete buğday fiyatı çağrısı! Hayati konu diyerek alınacak rakamı açıkladı

Türkiye'de Toprak Mahsülleri Ofisi'nin buğday fiyatlarını henüz açıklamaması Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu hükümete çağrı yapmasına neden oldu. Davutoğlu, "Hayati bir konu" diyerek alınacak rakamı kamuoyuyla paylaştı.

Metzen Hırdavat Metal İnşaat Lojistik Elektrik Elektronik Temizlik Ürünleri Limited Şirketi kuruldu!

Metzen Hırdavat Metal İnşaat Lojistik Elektrik Elektronik Temizlik Ürünleri Limited Şirketi bugün Kadıköy'de Ahmet Sözen tarafından kuruldu.

Bursa'daki hızlı tren projelerinde son durum ne?

Olaycom yazarı Ahmet Emin Yılmaz, bugünkü köşesinde Bursa'daki hızlı treni ve Gemlik trenini kaleme aldı. İşte Ahmet Emin Yılmaz'ın 'Hızlı tren engeli aştı, hızlandırılmış inşaat başlıyor: Bu defa olacak mı?' başlıklı yazısı...

Tnk Metal İnşaat Malzemeleri Alüminyum Hırdavat Matbaacılık Demir Limited Şirketi kuruldu!

Tnk Metal İnşaat Malzemeleri Alüminyum Hırdavat Matbaacılık Demir Limited Şirketi Şişli’de  1 milyon  TL sermaye bedeli ile Ahmet Olgun tarafından kuruldu.

Ahmet Akın'dan Ankara-Sivas YHT projesine ilişkin açıklama!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, çalışmaların hız kesmediği Ankara-Sivas YHT projesiyle ilgili rapor hazırlayarak projenin detaylarına ilişkin konuştu. Proje için 14 senede içinde 6 defa açılış tarihi duyuruldu ancak hala açılmadı.

Ahmet Ercan'dan imar barışı tepkisi!

Hükümet, imar barışıyla mülkiyet, imar, ruhsat sorunu yaşayan 10 milyondan fazla vatandaşın memnun olmasını sağladı. Ünlü deprem bilimci Jeofizik Yüksek Mühendisi ve Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bodrum'da inşaatlar hızlandı!

Bodrum'da koronavirüs salgını ev kiralarını uçurdu. Bodrum'da merkez dışında ise yeni inşaatlar hız kesmiyor. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras inşaatların hepsinin imar planında yer aldığını söyledi.

Tuğkan İnşaat Nakliye Hırdavat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tuğkan İnşaat Nakliye Hırdavat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Nedim Yıldırıcı tarafından kuruldu.

Ladikli Ahmet Hüdai Hazretleri evi Haberi

Ladikli Ahmet Hüdai Hazretleri evi

Konya’nın manevi mimarlarından Lâdikli Ahmet Hüdai Hazretleri’nin Sarayönü İlçesi’ne bağlı Lâdik Mahallesi’nde bulunan evi Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından restore ediliyor.


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yüzyıllar boyunca ilmin, bilimin, kültür ve ticaretin merkezi olan Konya’nın binlerce alim ve veli yetiştirdiğini belirterek Konya’daki bu önemli şahsiyetlerin yeni nesiller tarafından da daha iyi tanınması ve anlaşılması adına çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, şehrin yetiştirdiği önemli büyüklerden biri olan Lâdikli Ahmet Hüdai Hazretleri’nin evinin restorasyon çalışmalarına devam ettiklerini belirten Altay, evin çevre düzenlemesi de yapılarak gelecek kuşaklara aktarılacağını söyledi.

Lâdikli Ahmet Hüdai Hazretleri’nin evinin restorasyonun yanında çevre düzenleme çalışmalarının da yapılacağı proje kısa süre içinde tamamlanacak ve yaklaşık 1,5 milyon TL'ye mal...