02 / 05 / 2024

Lagina antik kentinde 1200 yıllık rahip evi bulundu!

Lagina antik kentinde 1200 yıllık rahip evi bulundu!

Muğlanın Yatağan İlçesi Turgut Beldesinde bulunan 3 bin yıllık Lagina antik kentinde yürütülen kazı çalışmalarında Bin 200 yıllık rahip evi bulundu...



Muğlanın Yatağan İlçesi Turgut Beldesinde bulunan 3 bin yıllık Lagina antik kentinde yürütülen kazı çalışmalarında Bin 200 yıllık rahip evi bulundu.

Lagina Kazı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Tırpan, gazetecilere yaptığı açıklamada, büyük bir titizlikle yürütülen çalışmalarda eserleri gün yüzüne çıkardıklarını söyledi. Kazı Başkanı Tırpan, 40 öğrenci, 13 işçi, 7 teknik heyetle çalışmaları yürüttüklerini belirterek, Almanyadan gelen 4 mimar da burada bir ay sürecek çalışma yapacak. Kazılar genel olarak tapınak etrafında yoğunlaşmış durumda. Tapınak etrafında Agora Çarşısı denilen yaklaşık 20 adet dükkanı teker teker gün yüzüne çıkarıyoruz" dedi.

Yapılan kazılarda Bin 200 yıllık Rahip evinin gün yüzüne çıkarıldığına işaret eden Tırpan, "Bu ev, yazıtlardan anlaşıldığına göre başrahip Menestesin evi. Bu alanda çalışmalarımız sürecek. Alman meslektaşlarımız da burada tüm mimari eserleri teker teker çizip eksikler var ise tamamlanması için yerini belirleyecek" diye konuştu.

Öte yandan, Yatağan kaymakamı Hasan Tanrıseven beraberinde İlçeye yeni atanan Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül, Hakim İbrahim Alper Bilgin, Jandarma Komutanı Göksel Söylemez ile birlikte Lagina ve Stratonikeia antik kentlerini gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

AA


Geri Dön