03 / 05 / 2024

Lazzoni, ABD'de depo ve üç mağaza daha açacak!

Lazzoni, ABD'de depo ve üç mağaza daha açacak!

Manhattan’da ilk mağazasını mobilyacılarıyla ünlü caddede açan Artvinli Lazzoni, ayda 250 bin dolar ciroya ulaşınca ülkede depo ve üç mağaza yatırımı daha yapma kararı aldı



Mobilya sektöründe faaliyet gösteren Lazzoni, Artvin’e bağlı Arhavili Laz bir aile olan Karabulutlara ait. Temelleri Osman Karabulut tarafından atılan şirketin markası olan Lazzoni’nin başında şu anda oğlu Yaşar Karabulut bulunuyor.

Dünya markası yaratmaya çalışırken kendi özlerine de sadık kalmayı tercih eden Karabulut ailesi, 2000 yılında Lazzoni adını tescil ettirdikten sonra markalaşma çalışmalarına başlamış.

Lazzoni’nin İtalyancayı çağrıştıran adının altında Karadeniz’den esintiler ve yüzde yüz Türk üretimi yatıyor.
Manhattan’da ilk mağazasının açan Lazzoni Mobilya, aylık 250 bin dolar ciro elde edince ABD’deki işlerini büyütme kararı almış. 2012 sonuna kadar New Jersey’de yapacağı depo yatırımının ardından ABD’de üç yeni mağaza daha açacak.

1.5 milyon dolar yatırım

Bu üç mağaza için 1.5 milyon dolar yatırım yapacaklarını söyleyen Lazzoni Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Karabulut şöyle devam etti:
“Mağazamız Amerika ve Avrupa’nın dev mobilya markalarının bulunduğu, Chelsea bölgesinde, 7. Avenue ile 18. sokağın kesiştiği yerde. Dokuz ayda dünya devleriyle yarışır duruma geldik.

Müşteri geliyor, bakıyor ve ‘Avrupa ürünü, neden fiyatları bu kadar uygun’ diye şaşırıyor. Üretimimizi Türkiye’de yaptığımızı anlatıyoruz. Bir anlamda, Manhattan’da Türk mobilya sektörünü de temsil ediyoruz. Bugün, ayda bir konteynır ürün gönderdiğimiz bu mağazada aylık 250 bin dolar ciroyu yakalamış durumdayız. Bu başarı, bizi Amerika’da büyümeye teşvik ediyor. Amerika’da yılda 50 milyon dolar ciroya ulaşmayı hedefliyoruz.” Lazzoni tasarım ekibi için İtalyan tasarımcı Andrea Rosati ile bir anlaşma yaptıklarını anlatan Karabulut, prototiplerin ve Ar-Ge çalışmalarının tamamlanmasının ardından, Andrea Rosati imzalı ürünlerin bu yıl görücüye çıkacağını anlattı. Ünlü tasarımcı Karim Rashid ile de görüşmelerinin sürdüğüne dikkat çeken Karabulut, kısa sürede anlaşmaya varacaklarını söyledi.

Sony, Prada, Armani, Issey Miyake, Tommy Hilfiger gibi ünlü markalara da tasarım yapan endüstri tasarımcısı Karim Rashid, daha önce Yapı Kredi, Step halı, Gaia & Gino ve Şölen için de tasarımlar yapmıştı.

33 milyon dolar ciro hedefliyor

Berlin, Londra, Moskova gibi şehirlerin yanı sıra, Orta Doğu, Arap ülkeleri ve Türk cumhuriyetlerinde yeni bayilikler vermek istediklerini anlatan Yaşar Karabulut, Hollanda Rotterdam, Romanya Bükreş, Azerbaycan Bakü ve İran Tahran’daki görüşmelerinin devam ettiğine değindi.  Bayiliklerin yanı sıra yurt dışında kendilerine ait dört mağaza açacaklarını dile getiren Karabulut, “Senegal’in başkenti Dakar’daki ilk Türk mobilyacısıyız. İnşaat sektörü hareketli olduğu için iyi bir grafik yakaladık. Oraya da ikinci mağazayı açacağız. Yurt içinde 10 ilde toplam 22 olan mağaza sayısımızı yeni illerle beraber 28’e yükseltmeyi hedeflediklerini anlattı. Karabulut, “Son beş yıldır, her yıl yaklaşık yüzde 40 büyüdük. 2011 için ciro hedefimiz 33 milyon dolar civarında” dedi.
Milliyet/Beste ÖNKOL


Geri Dön