28 / 04 / 2024

Levent İETT Garajı park yapılsın talebi!

Levent İETT Garajı park yapılsın talebi!

İBB’nin iştiraki İmar A.Ş’ye ait 46 bin 241 metrekarelik Levent İETT Garajı arazisini Dubai şeyhine satılmıştı. Dubai şeyhi almaktan vazgeçince meslicten park yapılsın talebi geldi…



İBB Meclisi'nin Ekim ayı ilk oturumunda AKP'li meclis üyeleri, ek gündem teklifi vererek İBB'nin iştiraki İmar A.Ş'ye ait Şişli, Kağıthane, Esenler, Başakşehir, Eyüp ve Beşiktaş'taki boş durumdaki bazı parsellerin acil toplanma alanı olarak da kullanılabilmesi amacı ile gerekli imar planlarının değiştirilerek park alanına dönüştürülmesi talebinde bulunmuştu.

Arazi dubai emiri’ne satılmıştı

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre,  talepte yer alan ve görüşülmek üzere komisyona sevk edilen parseller arasında 46 bin 241 metrekare büyüklüğündeki Levent İETT Garajı arazisi de yer alıyordu. Arazi İBB AKP yönetimindeyken “ticaret ve turizm” bölgesi ilan edilerek 300 metrelik “Dubai Kuleleri” dikilmek üzere imar düzenlemesi yapılmıştı. Arazinin ihale ile Dubai Emiri Şeyh El Maktum’un şirketine 705 milyon dolara satışı gerçekleşmişti. 

Dubai şeyhi almaktan vazgeçti

İmar planlarına karşı meslek odaları tarafından açılan davada iptal kararı çıkınca Dubai şeyhi karar değiştirerek, araziyi almamaya karar vermişti. Daha sonra arazi için yeniden planlamalar gerçekleştirilmiş ve CHP grubu o plana karşı iptal davası açmıştı. İptal davası hala sürüyor.

Jet hızı ile gündeme alındı

İstanbul'un gündemini uzun süre meşgul eden İETT Garajı arazisi gündeme yine bir tartışma ile geldi. AKP'li meclis üyelerinin ilk oturumdaki “park yapılsın” talebi, ikinci oturumda ivedilikle ele alındı. Şişli'deki İETT Garajı arazisi ile birlikte Kağıthane, Esenler, Başakşehir, Eyüpsultan, Beşiktaş'taki 14 parsel park alanı olarak düzenlendi. CHP'nin ret oyu verdiği kararın oylanması öncesinde tartışma çıktı.

Teamüllere aykırı

CHP'li İBB Meclis Üyesi Sedat Özkan da konunun İBB teamüllerine aykırı şekilde gündeme getirilmesine eleştirerek, “Planlama tekniğine, ilgili yasa ve yönetmeliklere uygun olarak hareket edilmesi için talebin önce Planlama Müdürlüğü'ne gönderilmesi gerek. Yasaya uygun hareket edelim.” dedi.

“Hukuk yolu açık”

İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun AKP'li Başkanı Yüksel Akyol da “Önemli akslar üzerinde yer alan parselleri park alanına almak için hangi müdürlükten ne görüşü alacağız? Karar Planlama Müdürlüğü'ne gidip tekrar gelecek zaten. Hukuk yolu açık. İBB Başkanı karar önüne geldiğinde veto edebilir” açıklamasını yaptı.

Levent'teki İETT garajı arazisi yeşil alan mı olacak?


Geri Dön