27 / 07 / 2024

Liberyalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Liberyalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Liberyalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Liberyalılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Liberyalılar Türkiye'den işyeri alabilir mi? İşte Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan mütekabiliyet şartı aranmayan ülke listesi...


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Liberyalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Liberya, Batı Afrika kıyısında, kuzeybatıda Sierra Leone, kuzeyde Gine, doğuda Fildişi Sahilleri'ne sınırları bulunan bir ülkedir. Anlamı "özgürlerin toprağı" olan Liberya, daha önceden köleleştirilmiş Afrika asıllı Amerikalıların özgür çocukları tarafından kurulmuştur.


Peki, Liberyalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Liberyalılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Liberyalılar Türkiye'den işyeri alabilir mi? 


Liberyaların Türkiye'deki gayrimenkul edinim hakları ile ilgili karar, mütekabiliyet şartı aranmayan ülke listesinde yer alıyor.


Listeye göre, Liberya vatandaşları Türkiye'den gayrimenkul edinim hakkına sahip olan milletler arasında yer alıyor. Ayrıca Liberya vatandaşları için tapu sahibi olma konusunda özel bir sınırlama veya özel bir koşul bulunmuyor.


Liberyalıların Türkiye'deki gayrimenkul edinim işlemleri için gerekli belgeleri temin ederek tapu dairesine başvuruda bulunmaları gerekiyor.


Gereken evraklar:

Vekalet kullananların tercümeleriyle beraber vekaletnamelerinin aslı;İkamet iznine tabi olanların Emniyet Müdürlüklerinden alacakları ikamet tezkeresi.




Geri Dön