03 / 09 / 2024

Libya'nın inşaatçıya faturası 6 milyar dolar olacak!

Libya'nın inşaatçıya faturası 6 milyar dolar olacak!

Libya'da yaşanan olaylarda 'cana geleceğine mala gelsin' mantığıyla hareket eden Türk inşaat sektörü, işçilerini kurtardıktan sonra şimdi maddi zararlarını konuşmaya başladı....



Libya'da 15 milyar dolarlık iş yapan Türk inşaat sektörüne isyanların yıllık faturasının henüz zarar tespiti yapılamasa da 6 milyar doları bulacağı tahmin ediliyor.

Afrika, Ortadoğu ve Körfez bölgelerindeki is konseyleri başkanları Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında bir araya geldi. Toplantı sonrası bir bildiri açıklayan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, işçilerin kurtarılmasının ardından sıranın maddi kayıplara geldiğini söyledi.

Zararların tespiti konusunda bağımsız uluslararası bir danışmanlık şirketiyle çalışılması gerektiğinin altını çizen Hisarcıklıoglu, 12 Mart'ta dış ticaretten sorumlu Devlet Bakanı Zafer çağlayan ile masaya oturacaklarını söyledi.

Patronlar hükümetten 'ülkeye dönen çalışanların işsizlik sigortasından faydalanmaları sağlanmasını, zarar gören şirketlerin banka kredi geri ödemelerine kolaylık getirilerek, vadelerin uzatılmasını' isteyecek.  


Geri Dön