02 / 09 / 2024

Yarım asırlık inşaat devi EKŞ Ekşioğlu Holding A.Ş.'nin iflası istendi!

Yarım asırlık inşaat devi EKŞ Ekşioğlu Holding A.Ş.'nin iflası istendi!

Küresel ekonomik kriz etkisini giderek daha da artırırken bu defa 50 yıllık inşaat devi EKŞ Ekşioğlu Holding AŞ’ye yönelik açılan davanın duyurusu yapıldı.



Küresel ekonomik kriz etkisini giderek daha da artırırken bu kez de 50 senelik inşaat devi EKŞ Ekşioğlu Holding AŞ’ye yönelik açılan davanın duyurusu yapıldı.

İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, Ahmet Uğur Gürpınar’ın EKŞ Ekşioğlu Holding AŞ’ye yönelik açtığı davanın duyurusunu yaptı.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre mahkeme tarafından yapılan duyuruda, EKŞ EKŞİOĞLU HOLDİNG AŞ'nin iflas talebine yönelik itirazların ve davaya müdahil olmak isteyenlerin, ilanın yayımlandığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde İcra ve İflas Kanunu'nun (İİK) 179/a maddesi uyarınca başvuruda bulunmaları talep edildi.

İtiraz edenlerin iflasın açılmasını gerektiren bir durumun olmadığını belirterek davanın reddini talep edebileceğini belirten mahkeme, İtirazcıların ayrıca, H.M.K 316 ve devamı maddelerine göre maddi delilleri de sunmaları gerektiğini kaydetti.

Yarım asırlık inşaat devi EKŞ Ekşioğlu Holding A.Ş. nin iflası istendi!

DURUŞMANIN TARİHİ VE SAATİ

Söz konusu duruşma, 6 Kasım 2024 tarihinde saat 15:05'te yapılacak olup, ilgili kişiler duruşmaya bizzat katılabilecekleri gibi, vekil atama hakkına da sahip olduğu bildirildi. Halktv’den Merve Kapan imzalı habere göre ayrıca, delillerin derhal mahkemeye ibraz edilmesi gerektiğine de mahkeme tarafından değinildi.

50 SENEYİ GERİDE BIRAKTI


Şimdilerde iflası istenen EKŞ EKŞİOĞLU HOLDİNG AŞ, özellikle lüks konut ve villa inşaatları ile ön plana çıkmıştı. Söz konusu şirket, Antalya Alanya’da bir dizi projeyi hayata geçirmişti.

TAHAM İNŞAAT DA İFLAS BAYRAĞINI ÇEKMİŞTİ

Türkiye'nin dışında Avrupa ve Afrika'da da projeleri bulunan 33 yıldır faaliyet gösteren Taham İnşaat iflas bayrağını çekmişti. Bursa'nın tanınmış şirketleri arasında yer alan  Tahamİnşaat borçlarını yapılandırmak için konkordato istemişti. Söz konusu şirket, verilen sürenin tekrar uzatılması için mahkemeye başvuru yapmıştı. Fakat şirketin konkordato süresinin uzatılması talebi Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından reddedilmiş ve mahkeme Taham İnşaat'ın iflasına karar vermişti. 1991 yılında kurulan şirket, ülkemizin de önde gelen inşaat firmaları arasında yer alıyordu. 

Kuveyt'in kapıları Kuzu İnşaat'a açıldı! Mega şehir projesinin işlerini üstlenecek!

Belediyeden İzmir’de satılık ve kiralık tam 20 gayrimenkul!

Sosyetenin ünlü ismi Banu Alp'in Kanlıca'daki tarihi yalının görünümünü bozduğu iddiası!


Geri Dön