02 / 09 / 2024

Bursa’nın hangi ilçesinde kentsel dönüşüm için 70 dönümlük arazi talebi var?

Bursa’nın hangi ilçesinde kentsel dönüşüm için 70 dönümlük arazi talebi var?

Bursa'nın yerel gazetesi olan Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol ile Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık’ın Ankara’da yaptığı kritik görüşmeleri ve detayları yazdı...



Bu yazı kapsamında, hafta içinde Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol ile Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık beraber Ankara’ya gittiler. Ve iki komşu ilçe başkanları, aslında Bursa’nın tüm bölgeleri için geçerli kritik konularda önemli görüşmelerde bulundurlar.  yaptılar.

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Çevre ve Şehircilik Genel Müdürü Fatih Turan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırımlar ve İşletmeler Genel Müdürü Prof. Dr. Süleyman Şahin ve Spor Toto ziyaretlerinde bulundular. Ayrıca, AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala’yı ziyaret edip, görüşmeleri ile açıklamada yaptılar. 

Bursa’nın hangi ilçesinde kentsel dönüşüm için 70 dönümlük arazi talebi var?

Bu süreçte, Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol 3 kritik konuya dikkat çekti.Birincisi, “Kestel’de kentsel dönüşümü hızlandırabilmek için yeni rezerv alanlara ihtiyaç var. Orman Genel Müdürümüz Sayın Bekir Karacabey’e ilettik ve yeni alanlar açmak için söz aldık.”

Yeri de açıkladı: “Kestel merkezde, Yenimahalle’de orman vasfını kaybetmiş bir alan var. Buradan 3 parça halinde toplam 70 dönüm yer talep ettik.”

İkincisi; “Kestel’de sanayiden kaynaklanan hava kirliliği sorunu var. Geçenlerde bir gece yarısı baskınıyla fabrikalarda inceleme yaptım, videolar çektim. Bu konuyu Çevre ve Şehircilik Genel Müdürü Fatih Turan’a aktardım. Çok ilgilendi ve hemen ayrıntılı rapor istedi.”
Öte yandan ise, Çöp aracı ve çöp konteynerleri isteklerinin kabul edildiğini ekledi.

Üçüncüsü ise; “Yapı kooperatifleri imarsız alanlarda yer alıp, yasa ve yönetmelikler eksik olduğu için 20-30 hisseye bölerek satıyorlar. Genel Başkan Vekilimiz Sayın Efkan Ala’ya konuyu anlatıp yasal düzenleme için destek istedik.” diye ifade etti.

TOKİ’den İstanbul’a 27 bin 563 yeni konut! İşte  TOKİ  İstanbul projelerinde son durum!

Oturduğu ev kentsel dönüşüme giren kiracılar dikkat!

Özgür Özel'den kentsel dönüşüm çıkışı! Uyarı düdüğü çalacağız!

Kentsel dönüşüme Kaya Çilingiroğlu engeli: ‘2 milyon TL verin taşınayım’


Geri Dön