31 / 08 / 2024

Özgür Özel'den kentsel dönüşüm çıkışı! Uyarı düdüğü çalacağız!

Özgür Özel'den kentsel dönüşüm çıkışı! Uyarı düdüğü çalacağız!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'de birçok yerin kentsel dönüşüm beklediğini söyleyerek ''Ankara’da imzaları bekleten amcalara ‘Hadi artık imzaları atın’ diye uyarı düdüğü çalacağız” dedi.



CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'de birçok yerin kentsel dönüşüm beklediğini söyledi ve Ankara'ya 'Hadi artık imzaları atın’ diye uyarı düdüğü çalacağız.' diye seslendi. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN UYARI DÜDÜĞÜ!

Karar Gazetesi'nde yer alan habere göre; CHP Genel Başkanı Özgür Özel,  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, protokol ile birlikte bugün kapılarını açan 93. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında Belediye Sokağı’nda kurulan stantları gezdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi Ege Şehir Planlama’nın standında da çocuklarla buluşarak, deprem düdükleri çaldı.

 Özgür Özel den kentsel dönüşüm çıkışı! Uyarı düdüğü çalacağız!

İZMİR'DE KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI NE DURUMDA?

Geçtiğimiz günlerde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir’in Tire ilçesine bağlı Dört Eylül, Turan, İbni Melek ve Ketenci mahallelerinde yer alan 11,3 hektarlık alanı rezerv alan olarak ilan etti. Bu adım, bölgedeki kentsel dönüşüm projeleri için büyük bir başlangıç olarak nitelendirildi.  

Bakanlığın aldığı bu karar, ilçede uzun zamandır beklenen kentsel dönüşüm projelerinin önünü açacak ve bölgede kapsamlı yenileme çalışmalarının temelini oluşturacak.

Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu, kararın ilçeye hayırlı olmasını dileyerek, bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür etti.

Öte yandan  Bayraklı Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Soğukkuyu, Postacılar, Onur, Yamanlar, Körfez ve Org. Nafiz Gürman mahallelerini kapsayan yaklaşık 612 hektarlık alanda yapılacak planlama çalışmalarını hızlandırdı.  

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu ve" Bölgede güvenli ve modern yaşam alanları oluşturmak için donatı alanlarını artırmak, ulaşımı geliştirmek ve riskli yapıları vatandaşlarımızın da desteğiyle dönüştürmek istiyoruz.

Kentsel dönüşüm, Bayraklı'nın geleceği için büyük önem arz ediyor. Teknik ekibimizle yapılan incelemeler sonrası yeni bir planlama modeli hazırlayacağız. Bayraklı'yı hep birlikte daha güvenli ve yaşanabilir bir ilçe haline getirmek için çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi. 

Bakanlık'tan İzmir'de kentsel dönüşümün önünü açacak tarihi hamle!

İzmir Karşıyaka Örnekköy ve Gaziemir kentsel dönüşümünde mağduriyet! 

Geri Dön