23 / 08 / 2024

İzmir Karşıyaka Örnekköy ve Gaziemir kentsel dönüşümünde mağduriyet! 

İzmir Karşıyaka Örnekköy ve Gaziemir kentsel dönüşümünde mağduriyet! 

AK Partili İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Uğur İnan Atmaca, İzmir'in Karşıyaka Örnekköy ve Gaziemir Aktepe Emrez bölgelerinde kooperatif modeli üzerinden yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuştu. İşte o açıklama... 



İzmir Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Tunç Soyer'in Karşıyaka Örnekköy ve Gaziemir Aktepe Emrez bölgelerinde kooperatif modeli üzerinden yapmaya giriştiği kentsel dönüşüm projesinde fiyasko yaşandı. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay tarafından, protokol tek taraflı feshettirildi. 

İzmir Karşıyaka Örnekköy ve Gaziemir kentsel dönüşümünde mağduriyet! 

Sabah Gazetesi'nden Ertan Gürcaner'in haberine göre; AK Partili  İzmir  Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Uğur İnan Atmaca, konu ile ilgili konuştu ve "Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve İZBETON eski Genel Müdürü Heval Savaş Kaya'nın başrolde olduğu perde arkasında ise bazı CHP'li siyasilerin sufle verdiği kentsel dönüşümde kooperatif modeli kumdan bir kale gibi çöktü" diye konuştu.

Uğur İnan Atmaca, bunun kentsel dönüşüm olmadığına, rantsal bir paylaşım olduğuna dikkat çekti. 

Atmaca, "Kooperatifler bünyesinde yaklaşık 3 milyar para toplanmasına karşın, bu paranın karşılığı kadar iş yapılmadığı görülüyor. 'Evler nerde? Paralar nerde?" açıklamasında bulundu. 

İzmir Karşıyaka Örnekköy ve Gaziemir kentsel dönüşümünde mağduriyet! 

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da geçtiğimiz günlerde, Konak ilçesi Ballıkuyu semtinde 12 yıl önce dönemin büyükşehir belediye yetkililerinin  kentsel dönüşüm çalışmalarını başlattığını belirtmişti. 

Bu kentsel dönüşümde taş üstüne taş koyulmadığını aktaran Mahmut Atilla Kaya, 12 senedir bölgede kentsel dönüşüm adına yapılan tek şeyin 30 metrekarelik bir iletişim ofisi açıp maket sergilemek olduğunun altını çizdi. 

Kaya, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne seslendi ve "İnsan hayatıyla oynamayı bırakın bu kentsel dönüşümü bir an önce başlatın" açıklamasında bulundu. 

Kaya, "Burada aşırı yağışlarda sel ve taşkın oluyor. Zaten İzmir'in hiçbir yerinde olmadığı gibi burada da altyapı bulunmuyor. Vatandaşlarımız perişan oluyor. Sürekli bir heyelan riski mevcut. İnsanlarımızı, deprem, sel, su baskını, heyelan korkusu yaşamadıkları, sağlıklı ve huzurlu bir kent yaşamına kavuşturmalıyız" şeklinde konuştu ve Ballıkuyu'nun kentsel dönüşüme konu olan 5 mahallesinde 15 bine yakın insanın olduğunu, vatandaşların korkudan evlerinde uyku uyuyamaz hale geldiklerini söyledi. 

İnşaat maliyeti yıllık yüzde 66,12 arttı! 

Konut satışları yüzde 16 arttı: Temmuz 2024'te 127 bin 88 konut satıldı!

5.2 büyüklüğünde deprem oldu, 5 ilde hissedildi! Deprem bilimci tek tek açıkladı: Ölüdeniz fayında 7.5 büyüklüğünde...


 


Geri Dön