01 / 09 / 2024

Oturduğu ev kentsel dönüşüme giren kiracılar dikkat!

Oturduğu ev kentsel dönüşüme giren kiracılar dikkat!

Mülk sahibi ve kiracı hakları ile ilgili olarak yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden bu kez de kentsel dönüşüm sebebiyle tahliyenin detaylarını paylaştı. 



Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen ve 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kentsel dönüşüm de son günlerin en çok konuştuğu konular arasında yer aldı.

Mülk sahibi ve kiracı hakları ile ilgili olarak yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı https://x.com/eyupogluisikgor üzerinden bu kez de kentsel dönüşüm sebebiyle tahliyenin detaylarını paylaştı. 

Paylaşımında riskli yapı tespiti yapılmasının akabinde Tapu Müdürlüğünden maliklere 60 gün içinde yapının yıkılmasına dair tebligat gönderildiğini ve maliklerin kiracılarına bu durumu bildirim yolu ile iletilmesi gerektiğini belirten, Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu, "Kiracılar işbu kentsel dönüşüm işlemine ve sürecine itiraz edemezler. Kolluk kuvvetlerinin de yardımı ile kiracı tahliye edilir." ifadelerini kullandı. 



Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu'nun paylaşımı şu şekilde:


KENTSEL DÖNÜŞÜM SEBEBİYLE TAHLİYE 

Riskli yapı tespiti yapılmasının akabinde Tapu Müdürlüğünden maliklere 60 gün içinde yapının yıkılmasına dair tebligat gönderilir. Maliklerin ise kiracılarına bu durumu bildirim yolu ile iletilmesi gereklidir. Kiracılar işbu kentsel dönüşüm işlemine ve sürecine itiraz edemezler. Kolluk kuvvetlerinin de yardımı ile kiracı tahliye edilir.

Ayrıca TBK 350 ye dayanarak sulh hukuk mahkemesinden kiracının tahliyesi de istenilebilir. Ancak tasdikli mimari projenin dosyaya sunulması gerekmektedir. Bilhassa uzun süren bir yargılama süreci olup kısa süren kentsel dönüşüm süreci tahliye prosedürlerinin uygulanması tavsiye edilir.

 

İBB’den bakanlığın İstanbul’da seçtiği rezerv ve riskli alanlar için sert tepki!

İzmir Bayraklı'daki 375 hektarlık alan orman sınırları dışına çıkarıldı!

Arnavutköy Belediyesi, İmrahor Mahallesi’ndeki yapıları ‘kaçak’ diyerek yıktı!


Geri Dön