Dış Piyasalar

Limak, Barcelona'nın stadı Nou Camp'ın açılışını geciktirdiği her gün için 1 milyon Euro ceza ödeyecek! 

Limak, Barcelona'nın stadı Nou Camp'ın açılışını yetiştirebilecek gibi görünmüyor. Bu nedenle şirket açılışın geciktiği her gün için ceza ödeyecek. İşte detaylar... 

Futbolun mabedi olarak bilinen, nice unutulmaz finallere, maçlara ev sahipliği yapmış olan Barcelona'nın stadı Nou Camp, Limak tarafından yenileniyor. 2023 Mayıs'ın da Nihat Özdemir'in temelini attığı proje ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. 

Türk inşaat firması Limak'ın çalışmalarıyla yürütülen Camp Nou'nun açılış tarihi 29 Kasım 2024 şeklinde açıklanmıştı fakat bu süreye kadar inşaatın tamamlanması mümkün görünmüyor. Aktarılan detayları, Limak, Barcelona'nın stadı Nou Camp'ın açılışını geciktirdiği her gün için 1 milyon Euro ceza ödeyecek. 

İnşaat sektörüne dair paylaşımlar yapan İnşaat Mühendisleri isimli kullanıcı, https://x.com/insaatsektoru resmi X sosyal medya hesabından Limak'ın Barcelona'nın stadı Nou Camp'ın yenileme inşaatı ile ilgili bir açıklama yaptı. 

Söz konusu paylaşımda "Habere göre, Barcelona'nın stadı Nou Camp'ın yenileme inşaatını üstlenen Türk firması Limak, stadın açılışı için belirlenen tarihi kaçırdığı her gün için 1 milyon Euro ceza ödeyecek.
Önemli Noktalar:
 * Ceza Maddesi: Sözleşmede yer alan bir maddeye göre, Limak'ın stadı zamanında teslim edememesi durumunda her gün için yüklü bir ceza ödemesi gerekiyor.
 * Gecikme: Nou Camp'ın yenileme çalışmaları öngörülen sürede tamamlanamadı ve açılış tarihi ertelendi.
 * Yüksek Maliyet:  Her gün için 1 milyon Euro ceza, Limak için ciddi bir mali yük anlamına geliyor.
 * Barcelona'nın Kaybı: Stadın gecikmesi nedeniyle Barcelona kulübü de maddi olarak kayıp yaşıyor. Gelecek sezondan Kasım 2024'e kadar iç saha maçlarını başka bir stadyumda oynamak zorunda kalacaklar ve bu durumun yaklaşık 55 milyon Euro'luk bir kayba yol açacağı tahmin ediliyor.
Ek Bilgiler:
 * Barcelona, Nou Camp Stadı'nın yenilenmesi ve diğer branşlar için yeni bir spor salonu yapılması projesi ("Espai Barça") için 1 milyar 450 milyon Euro'luk bir finansman sağladı.
 * Proje tamamlandığında Nou Camp'ın kapasitesi 105 bin 53'e çıkarılacak.
Bu haber, Limak'ın karşı karşıya olduğu mali yükü ve Barcelona kulübünün yaşadığı zorlukları ortaya koyuyor. Stadın gecikmesinin nedenleri ve Limak'ın bu cezaya itiraz edip etmeyeceği gibi konular ise haberde yer almıyor
" ifadeleri yer aldı. 

Peki vatandaşlar Barcelona'nın stadı Nou Camp ile ilgili neler söyledi? İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

500 bin TL'nin 32 günlük getirisi hangi bankada ne kadar? Mevduat faizinde şok: Parasını yatıran tam bu kadar alıyor! 

İslam Memiş gram altının yıl sonunda ne kadar olacağını açıkladı!

SGK uzmanı asgari ücret zammını açıkladı! Asgari ücrete yeni yılda ne kadar zam gelecek?

Merkez Bankası açıkladı: 65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşı yeni zamla tam bu kadar olacak!