29 / 04 / 2024

Limak İnşaat'tan 764 milyon dolarlık dev anlaşma! 

Limak İnşaat'tan 764 milyon dolarlık dev anlaşma! 

Kuveyt, havalimanında inşa edilecek yeni terminalin bir kısmını yapması Limak Holding ile 764 milyon dolarlık sözleşmeye imza attı. İşte ayrıntılar...



Kuveyt, havalimanında inşa edilecek yeni terminalin bir kısmını inşa etmesi amacıyla Limak Holding ile sözleşme imzaladı. 

Söz konusu sözleşme ile ilgili bilgiye Kuveyt'in resmi gazetesinde yer verildi. 

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; sözleşme kapsamında Limak İnşaat, apron, taksi yolu ve hizmet binalarının yapımını üstlenecek. 

Yaklaşık 4.3 milyar dolara mal olacak yeni terminal binasıyla Kuveyt havalimanındaki yolcu kapasitesinin üç katına çıkması öngörülüyor. Bu durumda yolcu sayısı 25 milyona yükselecek.

Limak İnşaat tan 764 milyon dolarlık dev anlaşma! 

Limak, yurt dışındaki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde de Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) hızlı büyüme gösteren  yatırım holdinglerinden Alpha Dhabi Holding ile Limak Şirketler Topluluğu arasında, bir sözleşme imzalanmıştı. 

Şirketler arasında imzalanan anlaşmanın Türkiye ve BAE’de sürdürülebilir kalkınma için teşvik sağlayacak olan Mutabakat Anlaşması (MoU) olduğu açıklanmıştı. 

Söz konusu anlaşma kapsamında, aralarında inşaat, kalkınma, altyapı, enerji ve turizm sektörlerinin de bulunduğu birçok farklı sektörlerde sürdürülebilir kalkınma kapsamında işbirlikleri ve ortak girişimlerin kurulması planlanıyor. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; söz konusu anlaşma kapsamında, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen bölgelerin yeniden inşası ve rehabilitasyonuna ilişkin ortaklıkların kurulması ve geliştirilmesi de amaçlanıyor. 

Limak Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, konuya ilişkin açıklamada bulundu ve "Bir yanda şirketlerimiz karşılıklı olarak portföylerini genişletme imkânı bulurken, diğer yanda Şubat ayında yaşadığımız depremler sonrasında etkilenen bölgelerin yeniden inşası ve rehabilitasyonu ile halklarımız arasında daha güçlü bir sosyal ve kültürel yakınlaşma sağlayacak" ifadelerini kullandı. 

Limak İnşaat tan 764 milyon dolarlık dev anlaşma! 

Bunun yanı sıra Limak Holding tarafından Kuzey Makedonya’nın Üsküp kentinde inşa edilen Diamond Mall AVM'de de sona gelindi. Limak Holding, Üsküp'te yapımı sürdürülen söz konusu AVM'nin sonbaharda faaliyete geçirileceğini belirtmişti. 

Limak Holding, Limak İnşaat, uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record (ENR) tarafından hazırlanan “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” 2022 listesinde, 50'nci sıraya yerleşmişti. Limak, söz konusu listede 2021'e göre 6 basamak birden üste çıktı. 

İstanbul için son dakika müjdesi:  TOKİ  250 bin sosyal konut projesinde tarih resmen belli oldu!

Mini Clubman'in Eylül 2023 fiyatları şaşırttı! Clubman'e bu ay 1 lira bile zam gelmedi!

Kuveyt Türk’ten okula dönüş kampanyası: 1000 TL’ye varan Altın Puan hediye!


Geri Dön