07 / 07 / 2024

Limonata City's'in mutfağı mekanın tam ortasında!

Limonata City's'in mutfağı mekanın tam ortasında!

Uzun süredir merakla beklenen Limonata, Nişantaşı City's'in içinde açıldı. Muhteşem terası, her tada uygun "Bar"ları, dev kütüphanesiyle burası anlatılmaz, yaşanır!



Açıldı açılacak derken sonunda Nişantaşı Limonata'sına kavuştu. Çapamarka'nın yeni mekanı, City's'in sinema katındaki yer alıyor. Burası sade, şık ve çarpıcı dekorasyonu, tüm şehri gören muhteşem manzaralı terası ile alışılmışın dışında bir mekan. Yani tam Çapamarka ruhuna uygun. Eğer birkaç kelimeyle özetlememizi isterseniz, tam bir "Mutfak-Bar". Bu konsept, farklılık arayanların çok seveceğini umduğumuz bir içerikle zenginleştirilmiş. Ve "mutfak-bar" tanımlamasını sonuna kadar hak ediyor. Şöyle ki, canınız tatlı isterse tatlılarınızı "Tatlı Bar"dan alıyorsunuz. Pizza sevenler için "Pizza Bar", ana yemekler içinse "Mutfak Bar" var. Tabii masaları tercih etmezseniz. Çapamarka'nın yarattığı konseptleri (Al Jamal, Cahide, Nahide Motel vs...) eğlence hayatına vakit ayıran hemen hemen herkes biliyor. Bilmeyenler için kısaca anlatalım, İzzet Çapa ve ekibine sadece bir konsept bulmak yetmiyor. Bu konsepti oluştururken dünyayı dolaşıyor, dekorasyoın ve mönü seçimi için farklı ülkelerde tadımlar yapıp, örnekler topluyorlar. Dekor aşamasında size bir mekan değil, kendinizi ait hissedeceğiniz bir dünya yaratılıyor. Bunun içinde her detay önem kazanıyor. Hiç ummadığınız bir ayrıntının sizi şaşırtacağı konseptte, geçirdiğini dakika yeni bir keşif... İşte Limonata'yı bu nedenle açıldığı ilk günden bu yana kalabalık kitleleri ağırlıyor. Mekanın tam ortasında yer alan dev kütüphane "beklenmedik" durumlardan sadece biri. Sadece dekor olsun diye yerleştirilmemiş,Limonata ama taktiği gerilla" diyorlar. Çünkü bugüne kadar insanların kapısından girmeye korktuğu pahalı lokantalar, ödenen büyük hesaplar karşısında yepyeni bir "çete" taktiği uygulanıyor Limonata'da. Kaliteli bir mekanda, en kaliteli yemekleri en ucuz fiyata yiyebilmenin sırrını çözmüşler ve bunu müşterileri ile paylaşıyorlar. Zaten müşteriler de artık aynı çetenin elemanı. Çapamarka'nın kreatif ekibi ve ünlü mimar Ali Türker, öyle bir mekan hazırlamışlar ki, orada yiyemediğiniz dekor ve aksesuarın parasını ödemiyorsunuz.

Açık mutfak ama mekanın ortasında!

Limonata'nın asıl sürprizi mutfağı. Bu mutfak, mekanın tam ortasında ve tüm konukların gözü önünde bir açık alanda yer alıyor. Yemeklerinin yemeden önce neyin nasıl pişirildiğini her an izleyebiliyorsunuz. Mekanın mönüsü ise yine son derece ilginç lezzetler barındırıyor. Örneğin, antrikot ve babagannoushla yapılan "Kendini Döner Zanneden Antrikot" bunlardan sadece biri. Deniz ürünleri için "Balık Pazarı" ve günün her saatinde, evinizi anımsatan rahat coftuklanna yayılıp, ünlü kitapçılarda bile alamayacağınız kitapları okumanız için orada bulunuyor. Yani gerçek bir kitaplık. laflarda, Çapamarka koleksiyonuna ait noda. tasarım, yemek ve kişisel hobilere lit yayınlar bulunuyor, içeri girdiğinizde dev kokteyl masasına dikkat! Burada barmenler değışık kokteylleri gözlerinizin önünde az - ayıp sunuyorlar. Tabii bunları terasta İstanbul manzarasına karşı yudumlamanın

Yepyeni bir "çete" taktiği

Kaliteli mekanda, ucuz yemekleri en ucuz fiyata yiyebilmenin sırrı çözüldü! Çapamarkacılaryeni mekanı için; "Adı her zevke hitap eden "Oradan Buradan" mönüde denenmesi gereken tadlar. Ayrıca LIMONAID+ adı altındaki çeşitli limonata kokteylleri ve Cupcake Limonaid+'i şiddetle öneriyoruz.

"Benimle bir limonata içmek ister misin"

Eskiden erkekler kızları şu cümleyle kandırırdı. "Benimle pastanede bir limonata içmek ister misin"  Hatta Nuri Alço'nun gazozlarına kadar gelmişti işin sonu. Yıllar sonra Facebook çıktı, Twitter icat oldu, mertlikler bozuldu ama limonatalar bozulmadı. Şimdi gerçeğe bir dönüş şansınız var bu kocaman sanal dünyanızda. Limonatınızı yudumlarken, sanal alemde izlediğiniz, peşine takıldığınız başarılı ve tanınmış isimleri, gerçek bir ortamda yakalayıp sıkıştırabilecek, merak ettiğiniz tüm soruları onlara sorabileceksiniz. Üstelik onlar Limonata'da özel olarak kendi dünyalarını yansıtan bir ortamda, sanki kendi evlerindeymiş gibi sizleri ağırlayacaklar.
Ağaoğlu My Life/Ada TÜRE


Geri Dön