28 / 04 / 2024

Linea'nın yerine çıktı! Fiat yeni aracını tanıttı: Türkiye fiyatı çok uygun

Linea'nın yerine çıktı! Fiat yeni aracını tanıttı: Türkiye fiyatı çok uygun

Fiat, yeni modelini tanıttı. Türkiye yollarında boy gösterecek olan Fiat Cronos, Egea’dan çok daha ucuz fiyattan satışa çıkarılacak. İşte tüm detaylar…



Peynir ekmek gibi satılan Fiat otomobilleri, model seçenekleriyle geniş bir ürün gamına sahip. Otomobil piyasasının önemli isimlerinden Fiat, Cronos model aracının Türkiye detayları netleşti. İtalyan otomobil devi yakın zamanda Türkiye satışına başlayacağı modelin bilgilerini mütemadiyen açıklıyor.

Pek çok ülkede Linea’nın devamı olarak görücüye çıkan Fiat Cronos için yeni kasa Linea demek pek de yanlış olmaz. Avrupa’nın bazı ülkelerinde Linea, bazı ülkelerinde ise Cronos ismi ile satışa çıkan otomobil, geçtiğimiz yıllarda ufak bir makyaj operasyonu geçirdi. Yani genele baktığımız zaman Cronos’un uzun süredir satışta olduğu ifade edilebilir. Vatandaş için önemli olan ise Cronos’un Türkiye fiyatının ne kadar olacağı… Nitekim bu durum da yavaş yavaş netleşiyor.

3 FARKLI MOTOR SEÇENEĞİ 
3 farklı motor seçeneğiyle karşımıza çıkacak olan Cronos’un ikisi benzinli, biri ise hibrit olarak Türkiye satışına çıkarılacak. Egea’nın en çok tercih edilen multijet serisi ise bu modelde olmayacak.

Artık pek çok otomobil üreticisi ve bununla beraber kullanıcılar dizel motorlarla vedalaşmış durumda. Fiat’ın böyle bir adım atması takipçilerini şaşırtmadı. Yakıttan tasarruf etmek isteyenlerin opsiyonu hibrit motor seçeneği olacak.

Hem manuel, hem de otomatik vites seçenekleri ile gelecek olan otomobil, en çok satılan ve orta segment en uygun fiyatlılar arasında yer alan Egea’dan daha ucuz bir fiyatla pazara giriş yapacak.

TÜRKİYE FİYATI NE KADAR? 
Peki Fiat Cronos Türkiye fiyatı kaç TL olacak? Hali hazırda bu konuda net bir rakam yok fakat sosyal medyada yer alan bilgilere göre Cronos’un Türkiye fiyatı, Egea’dan en az yüzde 15 daha düşük olacak.

Cronos'un en büyük avantajlarından biri, mevcut sedan otomobillere göre çok daha ekonomik olmasıdır. Hatta yurt dışındaki fiyatı, ülkemizdeki Egea'nın fiyatının yarısından bile daha düşük. Başka bir deyişle, oldukça bütçe dostu bir seçenek. Tahminlere göre Cronos’un başlangıç fiyatı yaklaşık olarak 600 bin TL olacak.

Ülkemizdeki birçok sedan model şu anda 1 milyon TL'nin üzerinde bir fiyata sahip. Bu açıdan bakıldığında, Cronos'un 600 bin TL civarında bir fiyat etiketiyle gelmesi büyük bir avantaj sağlayacak. Fiat tarafından henüz resmi bir açıklama gelmiş değil. Fakat markaya yakın kaynaklar bu konu ile ilgili bir hayli farklı paylaşım yaptılar.


Geri Dön