28 / 04 / 2024

Lisanslı harita kadastro mühendisleri ve bürolarının hizmet ücretleri!

Lisanslı harita kadastro mühendisleri ve bürolarının hizmet ücretleri!

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre lisanslı harita kadastro mühendisleri ve bürolarının hizmet ücretleri nelerdir? Lisanslı harita kadastro mühendisleri ve bürolarının hizmet ücretleri nasıl belirlenir?



Lisanslı harita kadastro mühendisleri ve bürolarının hizmet ücretleri!

Lisanslı harita kadastro mühendisleri ve bürolarının çalışma usul ve esaslarını belirleyerek, kadastro teknik hizmetlerinin yerine getirilmesini sağlamak ve uygulamayı yönlendirmek amacıyla hazırlanan Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Yönetmelik kapsamında lisanslı büroların hizmet ücretlerine yer veriliyor.


Lisanslı harita kadastro mühendisleri ve bürolarının hizmet ücretleri nasıl belirlenir?

             

MADDE 36 – (1) Lisanslı büroların, kadastro teknik hizmetlerine yönelik ücret tarifeleri, odanın görüşü alınmak suretiyle, ilk kez belirleme dışında, her yıl Ocak ayının ilk haftası içerisinde İdare tarafından belirlenir ve ilan edilir. Lisanslı bürolar belirlenen ücret tarifesine göre ücret alırlar.

             

(2) Ücret tarifesinin belirlenmesinde; işin yapım maliyeti ve kâr marjı dikkate alınır. Ücret tarifesinin belirlenmesinde ulaşım giderleri dikkate alınmaz. Ulaşım için araç kullanılması gereken durumlarda, ulaşım aracı ilgilisince temin edilir.

             

(3) Lisanslı bürolar, yeni yıla ait hizmet ücretleri yayınlanıncaya kadar aldıkları ve yapacakları işler için mevcut ücret tarifesini uygular ve fiyat farkı almaz.

             

(4) Lisanslı büroların işi alma tarihleri sözleşme yaptıkları tarihtir.

             

(5) Lisanslı bürolar, plân örneği ve diğer harca tâbi işlemlerde, 2/7/1964 tarihli ve 492 sayılı Harçlar Kanunu gereği alınması gereken harçları, Maliye veznesine ilgilisince yatırılmasını sağlar ve makbuzunu işlem dosyasında saklar. Harç tahsili makbuz ile belgelendirilmeden işlem sonuçlandırılamaz.



Lisanslı harita kadastro büroları nasıl kurulur?



Geri Dön