28 / 07 / 2024

Litecoin Foundation, Visa ile iş birliği yapıyor!

Litecoin Foundation, Visa ile iş birliği yapıyor!

Kripto para birimi olan Litecoin kişiler arası ödeme platformu sektöründe hizmet veren Visa ile anlaşma yapacak. 


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Litecoin resmi Twitter hesabından paylaşılan bir duyur ile  piyasanın en eski kripto varlıklarından biri olan Litecoin, artık Visa’nın ödeme yöntemi olarak kabul gördüğü her yerde kullanılabilecek. Investing com’dan Günay Caymaz'ın haberine göre; Litecoin Foundation tarafından verilen Visa destekli kredi kartı yardımı ile kullanıcılar cüzdanlarına dahil edilen Litecoin kripto varlıklarıyla alışveriş yapabilecekler. Böylece Litecoin kullanıcıları, online alışverişlerden restoran, market vb. tüm alışverişlerinde kripto varlıkları ile ödeme yapabilecek. 

Yapılan açıklamada Litecoin Visa kripto kartını kullanırken kullanıcının cüzdanındaki Litecoin miktarı alışveriş esnasında aynı esnada ABD dolarına dönüştürerek o şekilde ödeme gerçekleştirebilecek. Kullanıcılar aynı zamanda Litecoin Visa kripto kartlarını Lite wallet uygulamasına entegre edebilecek. Litecoin kart için aylık 5 dolarlık sabit ücret haricinde herhangi bir ek ödeme, komisyon gibi ücretlerin olmadığı belirtiliyor. Bunun yanında aylık 750 dolara denk gelen Litecoin harcaması yapılması durumunda aylık kart ücretinin de alınmayacağı açıklanıyor. 

Litecoin Foundation, Visa ile iş birliği yapıyor!

Bu gelişmenin ardında kripto para kullanımının günlük yaşama entegrasyonu için son derece büyük önem taşırken duyuruda ifade edilen her yerde tabiri piyasa katılımcıları arasında bir tartışmalara neden oldu. Litecoin kart, şu an ABD vatandaşları için geçerli olduğu için diğer ülke vatandaşlarına bu kripto kartlarının tahsisi konusunda henüz kesin bir bilgi aktardı. Ancak yine de günlük harcamalar için Litecoin kullanım oranlarını görmek dikkate değer bir ölçü olabilir. Ayrıca elektronik ödeme sisteminde banka gibi bir aracı olmaksızın yapılan ödemelerin sorunsuz ilerlemesi de kripto endüstrisinin benimsenmesine önemli bir katkı sağlayabilir.

Litecoin Foundation, Visa ile iş birliği yapıyor!

LITECOIN’DE SON DURUM

2011 senesinde açık kaynak kodlu ve eşler arası bir kripto projesi olarak hayata geçen Litecoin, senelerdir kullanıcılar ve işletmeler arasında hızlı fon transferiyle anında ödemeler sunmasıyla önemli konuma taşındı. Kripto para sıralamasında şu an 18,9 milyar dolar sermaye değeriyle 14. sırada yer alıyor. Litecoin, son 24 saatlik zaman diliminde son olumlu gelişmelerin etkisiyle  yüzde 8,11 oranında değer artışı ile şu an 273 dolardan el değiştiriyor. Son 24 saatlik performansıyla kripto para ilk 20’de en çok kazandıran konumunda bulunuyor. Litecoin, geçen haftadan bu yana ise yüzde 30’ün üzerinde bir getiri sağlayarak yükseliş trendini sürüdüyor. 

Kripto paralar değer kaybediyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön