29 / 04 / 2024

UNICERA ‘Hayata Dair’ seramik sergisine ev sahipliği yapıyor!

UNICERA ‘Hayata Dair’ seramik sergisine ev sahipliği yapıyor!

TİMDER ve TSF’nin işbirliği ile düzenlenen UNICERA 28. Uluslararası Seramik Banyo ve Mutfak Fuarı sanatçı F. Figen Şekerci Sabuncuoğlu’nun ‘Hayata Dair’ adlı seramik sergisine ev sahipliği yapıyor.



Her zaman insan ve doğa tahribatına karşı olan sanatçı, bu sergiyi ülkemizde ve dünyadaki terör sorunlarından etkilenerek, parçalanıp yok olan hayatlara adamıştır. Tarih boyunca insanın olduğu her yerde karşımıza çıkan ve günlük hayatın önemli bir parçası olan seramik şimdi karşımıza ‘bugün’ yaşadığımız dramların bir ifadesi olarak çıkıyor.


Eserlerde göze çarpan kırmızı ve siyah ile sanatçı kan, barut ve terörden çıkar sağlayan güçleri tasvir ediyor. Mavi, yeşil ve turkuaz renkler ile ilkel şartlarda bilinmeyene doğru yapılan deniz yolculuğunun kahramanları olan mültecileri, sarı renk ve çiçek motifleri ise terör yüzünden kaybettiğimiz insanları ifade ediyor. 


28 yıldır sürekli büyüyen, gelişen ve yenilenen UNICERA 28. Uluslararası Seramik Banyo  Mutfak Fuarı ve etkinlikleri kapsamında düzenlenen seramik sergisi fuar süresince (23-27 Şubat) TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Ana Fuaye’de ziyaret edilebilir.


Geri Dön