Kent Haberleri

Lojman kiraları ne kadar oldu? 2023 rakamları tek tek açıklandı! Lojmanda oturanlar hemen bakın!

Geçtiğimiz sene kiracıları korumak için kira artışlarına yüzde 25 sınırı getirildi. Bu tavanın lojmanlar için de uygulandığı görüldü. Peki 2023 lojman kiraları ne kadar oldu? Tek tek açıklandı! Lojmanda oturanlar hemen bakın! Bu tavanın lojmanlar için de uygulandığı belirlendi

Geçtiğimiz sene kiracıları korumak için kira artışlarına yüzde 25 sınırı getirilmişti. Bu tavanın lojmanlar için de uygulandığı belirlendi. 

Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarı Ahmet Ünlü, bugünkü köşesinde 2023 lojman kiralarını kaleme aldı. 

Pek çok  kamu görevlisi evi olmasına rağmen, lojmana başvuruyor ve lojman çıkınca da evini kiraya veriyor. Kimisi de kurumunun var olan lojmanını beğenmediği için lojmanı kiraya veriyor. 

Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarı Ahmet Ünlü, konu ile ilgili yazısında "Düşük ücretli memurlara böyle imkânlar sunulmadığı için yüksek ücretli memura verilen kiralık lojmanlar veya görev tahsisli lojmanlar bir nevi örtülü yardım yerine geçmektedir" açıklamasında bulundu ve bu yardımın özellikle de görev tahsisli lojmanlarda oturma hakkı olanlar için çantada keklik olduğunu söyledi. 

Peki 2023 lojman kiraları ne kadar oldu? Tek tek açıklandı! Lojmanda oturanlar hemen bakın!

411 No’lu Milli Emlak Genel Tebliği’ne göre 2023 yılı için 220 metrekarelik bir lojman için bir kamu görevlisinin ödeyeceği kira bedeli resmen belli oldu. 

Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarı Ahmet Ünlü, güncel rakamlara göre 2023 lojman kiralarını hesapladı. 

LOJMAN KİRA HESAPLAMASI ÖRNEĞİ 2023

120 (lojman büyüklüğü ne kadar olursa olsun 120 metrekare üzerinden hesaplanır) *9,29 = 1.114,8 Türk Lirası. 

Bu tutardan yüzde 30 indirim yapılıyor, indirim tutarı ise 1.114,8 * 30/100= 334,44 Türk Lirası oluyor. 

Ödenecek lojman kira tutarı ise; 1.114,8- 334,44 = 780,36 Türk Lirası. 

Pek çok üst düzey kamu görevlisine yüksek rakamlarla lojman kiralaması yapıldığının altını çizen Ahmet Ünlü, bu tutarların 12 bin TL ile 15 bin TL'ye kadar yükselebildiğini söyledi.

Ahmet Ünlü, konu ile ilgili "Lojman kira bedeli ne kadar yüksek olursa olsun kamu görevlisinin ödeyeceği azami lojman kira tutarı 780,36 Türk Lirası'dır" açıklamasında bulundu.

Lojman kiraları yüzde 25 yükseldi 

Kamu lojmanlarının aylık kira bedellerine 2023'te Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) oranları dikkate alınmadan kiralar için belirlenen yüzde 25 tavan oranı dikkate alınarak zam yapıldığını aktaran Ünlü, "120 metrekarelik bir kamu lojmanında 780,36 TL bedelle oturulduğunu açıkladığımızda lojman kira artışlarının ne anlama geldiği daha iyi anlaşılacaktır" şeklinde konuştu ve yeni bedellerin 15 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olacağını vurguladı.

411 No.’lu Tebliğ çerçevesinde kamu lojmanları kirası kerpiç, ahşap, bağdadi ve benzeri konutlarda metrekaresi 4 lira 53 kuruş, kalorifersiz konutlarda metrekaresi 7 lira 8 kuruş ve kaloriferli konutlarda metrekaresi 9 lira 29 kuruş şeklinde açıklandı. 

"Kamu lojmanlarından yakıtı kurum ve kuruluş tarafından tedarik edilenlerde oturanlardan ısı pay ölçer veya kalorimetre cihazı montajı yapılmamış konutlarda, her bir metrekare için 3 lira 71 kuruş yakıt bedeli kiraya ek olarak tahsil edilecek" diyen Ahmet Ünlü, üst düzey kamu görevlilerinin oturduğu lojman tamiratının da devletten olduğuna vurgu yaptı. 

2023 yılı bekçi alımı için son dakika müjdesi geldi! Bekçi alımı ne zaman yapılacak? Hemen bakın!

Ünlü ekonomistten dolar için buz kestiren tahmin! Dolar 2023'te ne olacak? Görenin gözleri fal taşı gibi açıldı!

e-Devlet'ten başvuran PTT'den anında çocuk destek parasını alacak! Çocuk Destek Bileşenine zam geldi mi? İşte detaylar..