30 / 04 / 2024

Lojman kiraları yüzde 4.8 artırıldı

Lojman kiraları yüzde 4.8 artırıldı

Kamu Konutları Kanunu kapsamındaki konutların aylık kira bedelleri yüzde 4.8 artırılarak yeniden belirlendi.



Buna göre, 15 Ocak 2009'dan itibaren yurt içinde bulunan kamu konutlarından her bir metrekare için "kerpiç, ahşap, bağdadi ve benzeri konutlarda" aylık 0.85 TL, "kalorifersiz konutlarda" 1.32 TL, "kaloriferli konutlarda" 1.74 TL kira bedeli alınacak.
Maliye Bakanlığı, lojman kiralarını 15 Ocak'tan geçerli olmak üzere yüzde 4.8-yüzde 4.9 artırarak yeniden belirledi.

Maliye Bakanlığı'nın, "Milli Emlak Genel Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, yurt içinde bulunan Kamu Konutları Kanunu kapsamındaki konutlarından 15 Ocak 2009'dan itibaren her bir metrekare için "kerpiç, ahşap, bağdadi ve benzeri konutlarda" aylık 0.85 TL, "kalorifersiz konutlarda" 1.32 TL, "kaloriferli konutlarda" 1.74 TL kira bedeli alınacak. Belirlenen kira bedellerine ek olarak aylık her bir metrekare için belirtilen tutarlarda ilave kira bedeli alınacak. Böylece "kaloriferci, kapıcı ya da her ikisinin de kamu kurum ve kuruluşlarınca karşılandığı konutlardan" 0.17 TL ilave kira bedeli tahsil edilecek. Konutlardan elektrik sayacının ayrılmasının mümkün olmaması halinde 0.38 TL, su sayacının ayrılmasının mümkün olmaması halinde 0.38 TL, elektrik ve su sayacının her ikisinin de ayrılmasının mümkün olmaması halinde 0.77 TL alınacak. Ayrıca konutlarda kullanılan suyun, şehir şebekesi dışında su kaynaklarından (kuyu, artezyen, kaynak suyu vb.) karşılanıyor olması halinde 0.19 TL ilave kira bedeli tahsil edilecek.

Yurt içindeki kaloriferli konutlarından, yakıtı kurum tarafından tedarik edilenlerde oturanlardan, her bir metrekare için 0.77 TL yakıt bedeli tahsil edilecek. Ancak kurum ve kuruluşlar, yakıt maliyetlerini dikkate alarak gerekli gördükleri takdirde, bu bedelin üzerinde yakıt bedeli tahsil edebilecek. Yakıtı kurumlarca tedarik edilen kamu konutlarında, ortak kullanım alanlarındaki aydınlatma, elektrik, su, gaz, otomat ve benzeri giderlerin zorunlu nedenlerle kurumlarca karşılanıyor olması halinde, bu giderler karşılığında kira ve yakıt bedellerine ek olarak her bir metrekare başına 0.07 TL alınacak.

Geri Dön