27 / 04 / 2024

Lojmanda kalamayan memurlara kira yardımı verilsin!

Lojmanda kalamayan memurlara kira yardımı verilsin!

Kamu görevlilerinin barınma sorunu Meclis gündemine taşındı. CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, konuyla ilgili kanun teklifi verdi ve önemli açıklamalarda bulundu. İşte o öneriler...



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, vermiş olduğu Devlet Memurları ve Kamu Görevlerine Memuriyet Taban Aylığı ve Kıdem Aylığı ile Ek Tazminat Ödenmesi Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi hakkında Meclis'te açıklamalarda bulundu. 

Süreyya Öneş Derici, söz konusu açıklamasında kamu görevlilerinin özellikle yüksek nüfuslu şehirlerde görev yapmaları durumunda lojman yetersizliği nedeniyle kiralık evlerde yaşamak zorunda kaldığının altını çizdi. 

Lojmanda kalamayan memurlara kira yardımı verilsin!

CHP Muğla Milletvekili Derici, konuya ilişkin açıklamasında "Son senelerde  ekonomik kriz nedeniyle toplumun her kesiminde hissedilen geçim sıkıntısı ve özellikle büyük şehirlerde kontrolsüz şekilde artan kira bedelleri göz önüne alındığında bahsi geçen kamu çalışanlarımızın yaşam masraflarını karşılamaları neredeyse imkânsız duruma geliyor" ifadelerini kullandı. 

Bu kapsamda, Kamu Konutları Kanunu kapsamında, kamu konutlarından yararlanma hakkı olmakla beraber konutların yetersizliği ya da lojmanda oturma süresinin dolmuş olması sebebiyle ev kiralamak zorunda kalan kamu personeline kira yardımı yapılmasını öneren Süreyya Öneş Derici, "Bu durum çok ciddi bir sorunu bir miktar da olsa çözümleyebilecektir" diye konuştu. 

"Kanun teklifimizin içeriğindeki Türk Silahlı Kuvvetleri personelleri, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı personelleri ve Emniyet teşkilatı personelleri gibi canları pahasına ülkemizi ve yurttaşlarımızı korumakta olan bu görevlilerin görevlerini huzurla ifa edebilmeleri elzemdir" açıklamasını yapan  Derici, güvenlik güçleri görevlilerinin hak ettikleri yaşam standartlarına kavuşabilmelerinin ve huzurla yaşayabilmelerinin ülke güvenliği için de önemli olduğunun altını çizdi. 

Lojmanda kalamayan memurlara kira yardımı verilsin!

CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, hâkim ve savcılar, cezaevlerinde çalışan görevlileri, öğretim görevlileri, öğretmenler gibi lojman hakkına sahip olan ancak kiraya çıkmak zorunda kalan tüm kamu görevlilerini işaret etti ve "Tüm kamu görevlilerimizin barınma sorunlarını çözme konusunda destek vermek amacıyla bu kanun teklifi hazırlanmıştır" şeklinde konuştu. 

"Bu noktada, siz değerli milletvekilleri, bugün bu soruna acil çözüm bulma noktasında önemli bir rol üstlenebilirsiniz. Bu destek onların yaşam standartlarını yükseltirken motivasyonlarını artıracak ve ülkemize daha iyi hizmet etmelerine olanak tanıyacaktır" ifadelerine yer veren Derici, kamu personelinin yaşadığı sorunların çözülmesinin yalnızca onların değil aynı zamanda milletin de refahına katkı sağlayacağını dile getirdi. 

CHP'nin "kamu çalışanlarına kira yardımı yapılsın" teklifi AKP ve MHP'nin oylarıyla reddedildi
CHP'li Süreyya Öneş Derici'nin verdiği "kamu çalışanlarına kira yardımı yapılmasına" dair kanun teklifi AKP ve MHP'li vekillerin oylarıyla reddedildi.

Altın 2 bin doların altına indi! Son 2 ayın en düşük rakamları! Yatırımcılar hemen bakın! 14 Şubat 2024 altın fiyatları

Kentsel dönüşüm uzmanından çarpıcı açıklama: 'Vatandaş bile bile lades diyor!'

Kira bedellerindeki hızlı yükselişin sorumlusu tuhaf para politikası mı? Vatandaşlar ne diyor? 


Geri Dön