30 / 04 / 2024

Lojmanda oturma süresi dolan bürokrat, kapıya konacak!

Lojmanda oturma süresi dolan bürokrat, kapıya konacak!

Lojmanda oturma süresini dordurmasına rağmen konutunu boşaltmayan bürokratlara yönelik sert önlemler alındı. Konutu boşaltmayan bürokrattan önce işgaliye bedeli alınacak, çıkmazsa polis zoruyla kapı önüne konulacak



Hükümet, lojmanların kullanımıyla ilgili yeni bir düzenlemeye giderek, lojmandan çıkmayan bürokratlara zorla çıkarılma çözümü getirdi. Dün yayınlanarak yürürlüğe giren Kamu Konutları Yönetmeliği değişikliğiyle, yetkili makam tarafından kendilerine tahsis yapılmadan konutları işgal edenler veya tahsis yapıldıktan sonra gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu anlaşılanlar ile konut, blok veya gruplarındaki diğer konut sakinlerinin huzur ve sükununu bozucu, genel ahlak değerlerini zedeleyici tutum ve davranışlarda bulunanlar ve yönetici veya idare tarafından alınan kararlara uymayanlar hakkında konuttan çıkarılma işlemi yapılacak.

İşgaliye ödeyecek

Ayrıca, konutta oturma süresini doldurduğu halde konutu tahliye etmeyenlerden, tahliye tarihine kadar geçecek süreler için tebligata gerek olmaksızın konutun tahliye edilmesi gereken tarihten itibaren işgaliye bedeli tahsil edilecek. Bu bedel, konutun tahliye edilmesi gereken tarihten sonraki 3 ay için, ödenmesi gereken kira bedelinin 2 katı, daha sonraki aylar için ise 4 katı olarak uygulanacak.

Maliye satacak

Öte yandan yönetmelikle, üzerinde kamu konutu bulunan Hazineye ait taşınmazlardan, Maliye Bakanlığınca ekonomiye kazandırılmalarının daha uygun olacağına karar verilenlerin tahsisleri, adına tahsis yapılan idarelerin görüşleri de alınmak suretiyle kaldırılacak. Fiilen kamu konutu olarak kullanılan ve tahsisleri kaldırılanların yerine Maliye Bakanlığı tarafından başka kamu konutları tahsis edilecek. Tahsisleri kaldırılan kamu konutlarında oturanlara, kurumları tarafından Maliye Bakanlığınca yeni tahsis edilen kamu konutlarından tahsis yapılacak. Bunlar kendilerine yeni konut tahsisi yapıldığı tebliğ edildiği tarihten itibaren 30 gün içinde oturdukları konutu boşaltmak zorunda olacaklar. Bu süre içerisinde kamu konutunu boşaltmayanlar hakkında konuttan çıkarılma işlemi yapılacak.

Bedava hayata tırpan!

Ankara, İstanbul ve  İzmir  gibi kira giderinin yüksek olduğu illerde bürokratların oturduğu lüks lojmanlarda barınma maliyeti ucuz oluyordu. Bu nedenle çoğu bürokrat için lojmana veda etmek zor geliyordu. Hükümet yeni yönetmelikle sorunu çözdü.
Akşam


Geri Dön