Dış Piyasalar

Londra konut piyasasında Türk öğrenci rüzgarı! Aileler çocukları için emlak yatırımı yapıyor!

İngiltere'deki Türk öğrenci sayısı 2019-2024 arasında yüzde 50'dan fazla arttı. Londra başta olmak üzere büyük şehirlerde üniversitelere yakın konut talebi artmaya başladı.

İngiltere'deki üniversiteler, Türkiye gibi ülkelerden gelen öğrenciler için popüler tercihler arasında. Londra başta olmak üzere büyük şehirlerde üniversitelere yakın konut talebi artarken, birçok aile çocukları için emlak yatırımı yapmayı tercih ediyor.

Yazın sona ermesiyle birlikte pek çok kişi, aileleri ve arkadaşlarıyla birlikte tatilin son günlerinin tadını çıkarıyor olacak. Öğrenciler başta olmak üzere diğerleri ise, odak noktalarını artık önümüzdeki yıla çeviriyor ve eğitimlerine devam etmek hazırlıklarını hızlandırıyor.

Özellikle Türkiye'den gelen öğrenciler, konutta patlama yarattı. Aileler, çocukları için konut satın almayı tercih ediyor. 

Öğrencileri İngiltere’nin başkentine çeken sadece okulların ve üniversitelerin kalitesi değil; şehrin popülerliğine katkıda bulunan başka faktörler de bulunuyor. Oldukça yüksek bir kültürel çeşitliliğe sahip olan Londra dünyanın en çok kültürlü  şehirlerinden biridir.

LONDRA'DA KONUTA OLAN TALEP ARTTI 

Son yıllarda Londra emlak piyasasında özellikle üniversitelere yakın bölgelerde öğrenci konaklama ve kiralık konutlara olan talebin gitgide arttığı görülüyor.

Bu nedenle Londra’ya eğitim için gelen öğrencilerin ebeveynlerinin konutu uzun vadeli bir varlık olarak görmeleri ve satın alma yoluna gitmeleri oldukça mantıklı bir finansal öngörüye işaret ediyor.

Londra' da konut satın almak finansal açıdan gerçekten de mantıklıdır. Başkentte bir stüdyo dairenin kirası ayda 2.000 euroya kadar çıkabilir.

AİLELER ÇOCUKLARI İÇİN EV SATIN ALIYOR 

Mevcut mortgage oranları ve yüzde 10 depozito ile oğlunuz ya da kızınız için bir daire satın alabilir ve ayda yalnızca 1.500  euro harcarken, zaman içinde değer kazanan bir varlığın tüm avantajlarından yararlanabilir ve dünyanın en heyecan verici şehirlerinden birini rahatlıkla keşfetmek için kendinize ait bir konuta sahip olabilirsiniz.

İngiltere'deki emlak yatırım uzmanı Baron Cabott' a göre, Londra' da günlük ortalama 184 euro ve aylık ortalama 2.615 euro olan Airbnb fiyatları ile uzun tatillerde mükemmel kira getirisi oranlarından yararlanmak için ortada büyük bir fırsat bulunuyor.

Kısa dönemli kira piyasası, Londra’nın küresel bir şehir olması ve çok sayıda turist çekmesi sayesinde sürekli büyüme gösteriyor ve uzun vadeli yatırım potansiyeli fırsatı sunuyor.

Özellikle Türkiye'de yaşayan İngiliz vatandaşları için aşinalık da oldukça önemli bir faktördür. Birçok ebeveyn, çocuklarını eğitim için İngiltere’ye göndermeye ve emlak piyasasına yatırım yapmaya odaklanmış durumdadır çünkü kendileri Londra’da eğitim görmüş ve Londra' da bir konut sahibi olmanın avantajlarını biliyor. 

Türk yatırımcıların yeni rotası belli oldu! Konut yatırımı için bu ülkenin kapısı çalınıyor... 

Yurt dışında konut yatırımı 3 milyar doları buluyor!

Konut piyasasında acı reçete: Londra piyasası ile konut satılıyordu!