27 / 04 / 2024

Londra Olimpiyat Stadı'nın kumaşı sağlam!

 Londra Olimpiyat Stadı'nın kumaşı sağlam!

Londra Olimpiyatları'nın başlamasına sayılı günler kaldı. 27 Temmuz'da yapılacak açılış töreni ile birlikte dünyanın gözü Londra Olimpiyat Stadyumu'nda olacak



29 Mart'ta yapımı biten stat, oyunlar esnasında 80 bin kişiyi ağırlayacak. İşte bu dev yapı ilginç detayları içerisinde barındırıyor.


Oyunlar sonrasında kapasitenin 60 bine inmesi ve koltuk sayısının da 25 bin azaltılma düşüncesi var. Çatı'nın kapatılmasında maliyeti düşük ve sökülmesi kolay bir kumaş kullanılmış. Esas ilginç olan durum ise stadyumun %30'unun geri dönüştürülebilir olması. Dış cephe 20 metre yüksekliğinde dev kumaşlarla kaplanmış. Londra'daki stadyumda 2008'de Pekin'de yapılan Olimpiyat Stadı'nın dörte biri kadar çelik kullanılmış. Bu özellikleriyle de çevreci bir düşünce ile yapımı planlanmış.


Stadın dıştan mesafesi 315 metre uzunluğunda ve 256 metre genişliğinde. Yapımında 800 bin ton toprak, 25 bin metrekare çatı için kumaş, 10 bin 700 ton çelik kullanılmış. Ayrıca yangına karşı önlem olması için 900 metre stadı çevreleyen bütün bir perde güvenlik için yapılmış. Stadın aydınlatılması adına 14 tane aydınlatma kulesi kurulmuş ve bunlara toplam 532 spot lamba monte edilmiş. Londra Olimpiyat Stadı yeni haliyle sporcuları ve izleyicileri bekliyor.


Geri Dön